Chrome for Android audio issues

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Tue Jul 15, 2014 2:22 pm

There are two Chrome for Android bugs I have a problem with.

First, when playing back music, there's a small delay between the music ending and looping back to the start making truly infinite looping music impossible.
Second, some of the sound files play at a much lower volume than other sound or music files when played through the phone speakers compared to using headphones or when the game runs on desktop. A month or two ago this bug was not there.

These problems obviously translate to Intel Crosswalk as well.


Are there any ways to fix or work around there bugs?
B
33
S
12
G
7
Posts: 227
Reputation: 7,582

Post » Tue Jul 15, 2014 2:29 pm

This may not be related, but last time I checked, the volume of sounds and volule of music on chrome for android wasn't controlled by the same system volume setting (the sounds were controlled by the phone call volume, and the music by the applications sound volume).
Game design is all about decomposing the core of your game so it becomes simple instructions.
B
52
S
22
G
18
Posts: 2,122
Reputation: 17,093

Post » Tue Jul 15, 2014 2:39 pm

@Aphrodite Cranked up high or muted, the phone call volume didn't effect sounds or music.
B
33
S
12
G
7
Posts: 227
Reputation: 7,582

Post » Tue Aug 26, 2014 2:31 pm

I am interested in replies on this thread, so I am replying. :)
B
25
S
6
G
7
Posts: 676
Reputation: 5,562

Post » Tue Aug 26, 2014 4:12 pm

Well, a quick fix for the second problem is putting all the audio in the music folder. Not exactly sure what caused the bug, but after adding a certain number of sounds or tags or whatever in C2 the chrome has a hard time with the phone speaker volume.

As for the loop delay, I'm still looking for a solution.
B
33
S
12
G
7
Posts: 227
Reputation: 7,582

Post » Wed Aug 27, 2014 11:21 am

@KFC perhaps the loop delay is caused by the size of the file. Would that be possible? Maybe if you try cutting it in 2 , 3 or 4 pieces, it would not have a delay?
B
25
S
6
G
7
Posts: 676
Reputation: 5,562

Post » Wed Aug 27, 2014 12:35 pm

Audio looping with a gap is a bug in Chrome.
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,249
Reputation: 192,250


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Brendan2007 and 6 guests