Chrome refreshing

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Jun 14, 2012 4:27 pm

Do you have any experiences with updating game and refreshing it in Chrome?

When I upload new game version on the server Firefox updates game without problems. Chrome doesn't.
Even ctrl+f5 doesn't help. I have to clear cache in browsers options.
B
53
S
14
G
10
Posts: 282
Reputation: 7,578

Post » Fri Jun 15, 2012 12:04 pm

Have you looked in Chrome's console to see what it's doing? Often you have to wait a moment for the offline cache to update.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Sat Jul 14, 2012 8:24 pm

I have the same problem, it doesn't update in Chrome. In Firefox it updates just fine.

The Chrome console say this when I hit refresh:

[Code]Document was loaded from Application Cache with manifest https://dl.dropbox.com/u/2014107/OneHour_VerticalShooter/offline.appcache
Application Cache Checking event
Application Cache NoUpdate event[/code]
B
31
S
6
G
1
Posts: 19
Reputation: 3,828

Post » Sat Jul 14, 2012 9:17 pm

The only fix I've found so far is to rename the index.html every timeJulmust2012-07-14 21:17:27
B
16
S
6
G
6
Posts: 100
Reputation: 4,840

Post » Sun Jul 15, 2012 2:43 am

You need to re-upload offline.appcache every time you update your game, even if only one of the other files has changed. Are you sure you re-upload it every time? Otherwise the browser won't think there's an update.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Sun Jul 15, 2012 4:57 pm

Does the browser only look at the date the offline.appcache file was uploaded/changed, or is it something inside the file that tells the browser to download updates?
B
31
S
6
G
1
Posts: 19
Reputation: 3,828

Post » Sun Jul 15, 2012 6:16 pm

@soren - you'll notice a timestamp at the top of the offline.appcache file. That has to change for the browser to actually check for an update. Because the timestamp in offline.appcache is different every time you export your project, so long as you upload the changed file and offline.appcache, the browser will see the change and download the update.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Mon Jul 16, 2012 4:30 pm

the only way Ive found to make sure Im always using the version I just uploaded is not to upload the offline cache at all. I had the same problem til I just deleted it from the webserver and stopped uploading it
B
13
S
5
G
2
Posts: 306
Reputation: 3,262

Post » Sun Apr 07, 2013 9:04 pm

This is also giving me a huge amount of grief. Starting an incognito tab seems to help. I have installed a chache clearing utility but that doesn't help in normal chrome tabs. At the moment my only workaround is to use firefox.

No matter what I try I cannot get chrome to display the updated app (this is a desktgop version of chrome). On my Samsung s3 chrome is just as bad.
B
31
S
8
G
5
Posts: 436
Reputation: 5,836

Post » Sun Apr 07, 2013 11:57 pm

It might be downloading the new version as you play the old one. Try using the browser object's 'is downloading update' condition to see if that's the case, and the 'on update ready' trigger to reload.
Moderator
B
88
S
32
G
33
Posts: 3,005
Reputation: 27,432

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests