Chrome/Opera User Media not requesting

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Dec 05, 2015 3:44 am

Problem Description
Problem with User Media.
Image
When testing and previewing in latest (47.0.2526.73 m) Chrome and in Opera 34.0, I get this error. It works fine in Firefox.
It worked fine in 4.6 version of chrome.

Chrome/Opera does not request camera (when exported and hosted).

Attach a Capx
https://dl.dropboxusercontent.com/u/965 ... hrome.capx

Description of Capx
Requests camera in start.

Steps to Reproduce Bug
  • Request camera
  • Preview in chrome (47.0.2526.73 m)/Opera 34.0

Observed Result
Camera not requested.
Bug info shown.

Expected Result
Camera requested.

Affected Browsers
  • Chrome: (YES)
  • FireFox: (NO)
  • Operar: (YES)

Operating System and Service Pack
Windows 10

Construct 2 Version ID
Release 216 (64 bit)
Last edited by vikuserro on Fri Dec 11, 2015 7:04 pm, edited 1 time in total.
The creator of Gurgosus card universe!
Visit Gurgosus.eu for more info.
B
17
S
2
G
2
Posts: 47
Reputation: 1,960

Post » Mon Dec 07, 2015 5:21 pm

Just tested it, the same bug also happens on Windows 8, and on another copy of windows 10.
all of them are 47.0.2526.73 m chrome. 46 line of Chrome works fine.

You can test it here:
https://vikugurgie.usermd.net/qrcodebad/
and here:
http://gurgie.eu/qrcodebad/

No extra plugins (third party/first party) and objects here, just a single on start of layout event requesting camera at source 0.
Works fine on firefox and opera. It also happens while testing a bundled webcam example.

E: the same problem is with the mic user media. I made test on built-in examples too.
E2: It also does not work when using the latest (218) beta release.
The creator of Gurgosus card universe!
Visit Gurgosus.eu for more info.
B
17
S
2
G
2
Posts: 47
Reputation: 1,960

Post » Fri Dec 11, 2015 7:02 pm

Just a quick update - latest Opera stopped working with User media as well.
It must have something to do with all chromium based browsers.

E:I found a fix :D
you have to use old version of user media + https. Just downloaded very old version of c2 (I tested 108), I am not sure which one will be the last one to work.
E2: - it allows webcam to work, but crashes when the camera is no longer needed (changing layout etc.)
The creator of Gurgosus card universe!
Visit Gurgosus.eu for more info.
B
17
S
2
G
2
Posts: 47
Reputation: 1,960

Post » Sat Dec 12, 2015 10:38 am

I have the same issue!
Isn't there a way to make usermedia work on Chrome?
B
3
Posts: 1
Reputation: 177

Post » Wed Dec 16, 2015 5:35 pm

This is due to a half-way spec change in Chrome 47. It's already fixed in Canary which means a future version of Chrome will work again, but I added a workaround for the next build as well.
Scirra Founder
B
395
S
231
G
88
Posts: 24,367
Reputation: 193,684

Post » Tue Dec 22, 2015 1:58 pm

I am facing the same issue with latest 216 build.
B
13
S
3
Posts: 76
Reputation: 1,679

Post » Tue Dec 22, 2015 2:15 pm

@mchulet
Please don't post in closed bug reports.

Ashley has already stated that he has added a work-around for the latest build, which is r219.

Please re-try with the latest build and if it still doesn't work, post a new bug report following all of the reporting requirements.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
84
Posts: 5,374
Reputation: 58,430


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest