Coin Dozer?

Get help using Construct 2

Post » Mon Dec 29, 2014 5:15 pm

Hello,

Coin dozer looks 3D when the coin falls and stuff. Can we able to create that using c2.
B
7
S
1
Posts: 51
Reputation: 507

Post » Mon Dec 29, 2014 5:18 pm

Not sure what "Coin dozer" is. A game I guess.
It is possible to render a 3D animation as several frames and so make it in Construct 2 as a Sprite and its animation.

A bit like the sprites used in this beginner tutorial.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
292
S
115
G
96
Posts: 7,293
Reputation: 70,769

Post » Mon Dec 29, 2014 5:30 pm

Yeah, sorry I didn't explain clearly. Coin dozer a game in google play. I checked the Scirra forum manuals and Stuff and I know the game can be created using c2, but my doubt is in the game the coin falls in the collection box, it is so natural and it looks 3D, sometimes the coin falls on the sides. The whole view looks 3d but it is simple . Is that all possible in c2
B
7
S
1
Posts: 51
Reputation: 507

Post » Mon Dec 29, 2014 6:14 pm

It's just the coin animations. It can easily be done if you make the animations for it.
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

Post » Mon Dec 29, 2014 7:27 pm

I'd be tempted to say the specific game you are referring to is made in 3D, but if you make a google search for "Coin Dozer" I found this link/clone which "feels" 3D but supposedly is 2D and just a matter of perspective and possibly some physic behavior in disguise.
Beyond a certain Y on screen, the coin is considered to be on a lower level, and possibly will only interact with the elements of that level/layer.

Can you do a specific clone of Coin Dozer for android, I doubt since it's a 3D game (unless you use Q3D).
Can you make a game that feels like it, I do believe so.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
292
S
115
G
96
Posts: 7,293
Reputation: 70,769

Post » Tue Dec 30, 2014 1:06 am

@animator
If you mean the android game I agree with Kyatic that you could get the look with q3d. The issue is the 3d physics would have to be done manually since there isn't a plugin for 3d physics yet.
B
92
S
32
G
109
Posts: 5,290
Reputation: 70,991

Post » Wed Dec 31, 2014 1:59 am

Thanks to all for the response, sure will try that plugin soon.
B
7
S
1
Posts: 51
Reputation: 507


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: boybacteria, dop2000, Microbex, richcoz81 and 38 guests