Collisions not always detected during attack event

Get help using Construct 2

Post » Sun Dec 22, 2013 12:10 am

Hey guys,

im having trouble getting two objects to collide (or at least for it to detect it) when requesting it only detect during certain frames of an animation

ive got a main sprite who swings a chainsaw and an invisible collision box

the collisions have been working up untill i added the condition for it to detect it during the animation and only on the certain frames


heres the events for the collisions (works if i disable the two sub conditions, but it just kills them all the time whenever it touches)
imgur.com/RuDUGAb.png


and heres the sprite with his collision
imgur.com/uwHakiM.png


cant post images, too new, sorry!
*quick edit*
i can always upload the file for soemone to look at if prefered, but id rather be shown how to fix it, than just have it fixed for me, so i can learn :)bennneh2013-12-22 00:15:06
B
4
Posts: 4
Reputation: 262

Post » Sun Dec 22, 2013 2:20 am

The thing is that it's hard to show you how to fix it without being able to see what the problem is in the capx. :)
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

Post » Sun Dec 22, 2013 2:53 pm

yeah i was hoping i wouldnt have to upload, then i realised i could just throw it into my public dropbox

ask and ye shall recieve! even though you didnt ask.. xP
dl.dropboxusercontent.com/u/2150354/Zombie%20Panic.capx

hopefully this helps
B
4
Posts: 4
Reputation: 262

Post » Mon Dec 23, 2013 3:44 pm

i got it working!

i read somewhere events are read from top to bottom, a little tweaking of the conditions made it read and act better so it works
B
4
Posts: 4
Reputation: 262


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dop2000, Oniorion, purplemonkey, tdcostas and 6 guests