Color weirdness with newest NW.js

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Mon Mar 30, 2015 9:31 pm

I just updated from Node Webkit 10.0.5 to the newest and I'm getting some weird colors with the new NW.js. No AdjustHSL or other webgl effects going on. Here are a couple of screenshots for comparison.

Node Webkit 10.0.5:
Image

NW.js 12.0.0 (?):
Image

With good old 10.0.5 the colors look like they should. With 12.0.0 they're all saturated and the contrast values seem off. Is this a known thing? Has anyone else experienced it? Just wanted to ask before I post a proper bug report.
B
29
S
12
G
2
Posts: 483
Reputation: 4,845

Post » Tue Mar 31, 2015 12:52 am

I haven't seen this personally but stuff like this is definitely more noticeable in darker lighting. Try it on different machines to see if it's really a NW issue, or if it's just a GPU/monitor issue.
B
92
S
30
G
24
Posts: 3,191
Reputation: 32,574

Post » Tue Mar 31, 2015 3:07 am

If it was just an issue of monitor or lighting configuration then the difference wouldn't show up in screenshots, though.
FREEDOM: Diegesis - Out Now for Windows! http://freedom.quicksandgames.com
B
21
S
5
G
1
Posts: 83
Reputation: 1,793

Post » Tue Mar 31, 2015 11:04 am

Could be a gpu or color calibration thing maybe? I'll test with a different computer when I have one around.
B
29
S
12
G
2
Posts: 483
Reputation: 4,845

Post » Tue Mar 31, 2015 11:11 am

Totally unrelated to your bug:

Great art style.
B
68
S
26
G
32
Posts: 471
Reputation: 19,413

Post » Tue Mar 31, 2015 11:20 am

Thanks :)
B
29
S
12
G
2
Posts: 483
Reputation: 4,845

Post » Tue Mar 31, 2015 11:55 am

It's totally possible that NW.js has something to do with it. I remember a year or so ago when i made online games that the colors looked different in Internet Explorer than in Firefox or Chrome.
B
11
S
2
Posts: 213
Reputation: 1,266

Post » Thu Apr 02, 2015 10:46 pm

I've looked at the images on two color-calibrated monitors (Samsung, Apple) and assuming that the only difference during export was the version of NW.js then that's probably the cause.

Have you tried rolling back to the earlier version and exporting again to see if the difference shows up again?
B
59
S
35
G
15
Posts: 437
Reputation: 14,579


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests