Computer freezes when loading project

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Tue Jun 05, 2012 3:47 pm

[QUOTE=brunogruber] I'm using the most recent version, downloaded it yesterday.

I just thought about something. You guys think this issue could be related to custom plugins/behaviors? I'm using SpriteFont and another plugin that I can't remember the name right now (I'm not at home right now, so I can't open C2 to see the other name).[/QUOTE]
Yup, could be a broken plugin or version incompatability

Try uninstalling and then do a clean C2 install, latest version, and create a new projectjn2002dk2012-06-05 15:47:37
B
13
S
2
G
1
Posts: 85
Reputation: 1,502

Post » Wed Jun 06, 2012 1:17 am

Ok, I tried to uninstall, delete the folder and reinstall and nothing changed. My computer still freezes when I try to open any project or create a new one.

Again, this only happens when I try to create a new project or open an old one on C2.
B
15
S
1
G
4
Posts: 39
Reputation: 2,606

Post » Wed Jun 06, 2012 1:33 am

i think you should pm @ashley or @tom
B
45
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 11,935

Post » Wed Jun 06, 2012 12:07 pm

[QUOTE=zsangerous] i think you should pm @ashley or @tom [/QUOTE]
Yea, i agree
B
13
S
2
G
1
Posts: 85
Reputation: 1,502

Post » Wed Jun 06, 2012 2:22 pm

I would say this is most likely a graphics card driver problem. Try updating them and also read this.

It sounds like this is not a problem with C2 itself. It is not ordinarily possible for applications like C2 to cause blue screens and system lockups (where even the mouse stops moving). Normally when software fails the OS just kills it, tells you it crashed, and carries on fine - OSs are designed to handle software crashing just fine. Blue screens and lockups tend to be a problem in the OS. Since drivers are the cause of a lot of problems in C2 I would think its them. Apart from that it could be failing hardware or problems with the OS. So I don't think C2 is to blame, but possibly it exposes a problem in the driver or OS that other software doesn't.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Post » Tue Jun 19, 2012 8:11 pm

Solved.

I tried to update my graphic drivers, but they were already up to date. So, I formated my computer and reinstalled C2. Now it's working flawlessly.

I don't know what caused the problem, and I don't think it's a C2 problem (probably it's a windows thing), however, I though it was a good idea to let you guys know that everything is working fine now.

Thanks for the support.
B
15
S
1
G
4
Posts: 39
Reputation: 2,606

Post » Tue Jun 19, 2012 10:10 pm

@brunogruber - thanks for reporting back. Glad to hear it's working now.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Previous

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: fredriksthlm, MilkGames, shinichild and 14 guests