Construct 0.89 released

New releases and general discussions.

Post » Wed Jan 02, 2008 7:04 pm

http://downloads.sourceforge.net/constr ... irror=osdn

0.89 has the usual slew of bugfixes, a few new features, and the return of 10 plugins.

The under-the-hood changes to make an SDL software runtime and Python scriptability are also being prepared, so we should have news on this front soon!

Changelog:
- 'Force own texture' option added to layers: changes rendering to make Erase effects work (use instead of 99% opacity)
- Added ability to get object count on a specific layer - pass a layer parameter to TotalObjects (eg. TotalObjects("Layer 1"))
- Fixed collision bugs involving very wide objects and issues with nonrotated objects
- Improved stability of Create Hinge to Object in Physics movement (calling at certain times was unstable)
- Some people reported 3DBox not appearing in the object list. This ought to be resolved.
- RTS movement: enhanced Pathfinding settings allowing you to specify other types to navigate around other than 'Solid'
- Double-clicking a sprite in the layout editor now edits the frame that it is showing
- Application properties: added 'FPS in caption' option for easy performance tests
- Array object: added compare value at x, xy, xyz conditions
- INI object is back
- Date object is back
- Image object is back
- AVI object is back
- Card game object is back
- Progress object is back
- Window object is back
- Path object is back
- ZIP object is back
- List object is back
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Wed Jan 02, 2008 8:12 pm

Nice Nice! I'll test it and edit this post for comments.

Edit: This seems good! Some wierd things happened though. When i created events, sometimes they just wasn't created, or for example when i took "on collision between A and B" it became "On collision between A and A".
B
8
S
2
G
5
Posts: 744
Reputation: 3,288

Post » Wed Jan 02, 2008 8:47 pm

I can confirm that issue Attan mentioned as well. In some instances, creating anything between 2 objects, A & B, does indeed result A & A.

3D Box is no longer black for me though (since 0.88 ).
B
2
S
2
G
5
Posts: 391
Reputation: 2,432

Post » Wed Jan 02, 2008 9:01 pm

Well I can't reproduce the collisions thing, if I add an event testing for collision between Sprite1 and Sprite2, it seems to work fine. Which objects dont seem to work correctly? Is it when using an attribute, or family, or something? Which events specifically "just don't get created"?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Wed Jan 02, 2008 9:08 pm

I don't remember, it only happened once. The A+B= A+A thing happened with sprites, no familys or other tricky thing.

I managed to create a chain! But when i write

Sprite 2: Create hinge to "sprite 1" image point "point" with Stiffness 99

It becomes

Sprite 2: Create hinge to "sprite 1" with stiffness "point"
B
8
S
2
G
5
Posts: 744
Reputation: 3,288

Post » Wed Jan 02, 2008 9:13 pm

[quote="Attan":1obvr6uw]...when i write

Sprite 2: Create hinge to "sprite 1" image point "point" with Stiffness 99

It becomes

Sprite 2: Create hinge to "sprite 1" with stiffness "point"[/quote:1obvr6uw]

I can confirm this, I've had the same problem.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Wed Jan 02, 2008 9:31 pm

Woops, that's a cosmetic problem, fixed for 0.89. The action still works like you made it (the image point is "point" and the stiffness is 99), it's just displaying it wrong.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Thu Jan 03, 2008 12:24 am

I experience a new crash!

When I just open the picture editor three times, it crashes. If I open the editor by double-clicking on a sprite, a normal windows crash message appears. If I open the editor clicking on a frame in the animation bar it first shows error message "R6025 -pure virtual fuction call", then "picture editor crashed, please report this to scirra" and then normal windows crash message.

This crash makes using construct pretty much impossible, or uncomfortable, at least. Please fix it quickly :/.

Edit: Does anybody else experience this? I just thought 'cause nobody has been talking about this crash and it's pretty obvious.
B
3
S
2
G
5
Posts: 263
Reputation: 2,201

Post » Thu Jan 03, 2008 1:21 am

I can't reproduce it.


One of the most important bugs that's still left is the "round everything down" bug. I still can't write values with decimals.
B
8
S
2
G
5
Posts: 744
Reputation: 3,288

Post » Thu Jan 03, 2008 6:14 am

[quote="Drasa":1l3vxc6u]I experience a new crash!

When I just open the picture editor three times, it crashes. If I open the editor by double-clicking on a sprite, a normal windows crash message appears. If I open the editor clicking on a frame in the animation bar it first shows error message "R6025 -pure virtual fuction call", then "picture editor crashed, please report this to scirra" and then normal windows crash message.

This crash makes using construct pretty much impossible, or uncomfortable, at least. Please fix it quickly :/.

Edit: Does anybody else experience this? I just thought 'cause nobody has been talking about this crash and it's pretty obvious.[/quote:1l3vxc6u]

I still get this every time, only instead of opening the editor three times, I can open it ten times before it crashes.

I have no idea what's causing it, and apparently Ashley has made a fix that fixes it for some people, but I still get the crash every time. I keep hoping with each new release it'll be fixed :(
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Next

Return to Construct Classic Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests