Construct 0.99.82 released (unstable)

New releases and general discussions.

Post » Wed Feb 10, 2010 4:20 pm

Oh, wow, you've got to be kidding me, the 3D Box is disappearing when it's scrolled around again. I'm getting really sick of re-posting this bug to the tracker. :(

Switching back to the 0.99.72 versions of the 3D Box plugin fixes it again, but I don't think that is the intended course of action.
B
8
S
3
G
5
Posts: 72
Reputation: 1,774

Post » Wed Feb 10, 2010 11:13 pm

[quote="Mr. Ksoft":3vsmd798]Oh, wow, you've got to be kidding me, the 3D Box is disappearing when it's scrolled around again. I'm getting really sick of re-posting this bug to the tracker. :(

Switching back to the 0.99.72 versions of the 3D Box plugin fixes it again, but I don't think that is the intended course of action.[/quote:3vsmd798]

You just have to enable 3D layering on the layer. And it will work fine.
B
2
S
1
G
3
Posts: 193
Reputation: 1,486

Post » Thu Feb 11, 2010 1:58 am

[quote="Genesys":1k7w983h][quote="Mr. Ksoft":1k7w983h]Oh, wow, you've got to be kidding me, the 3D Box is disappearing when it's scrolled around again. I'm getting really sick of re-posting this bug to the tracker. :(

Switching back to the 0.99.72 versions of the 3D Box plugin fixes it again, but I don't think that is the intended course of action.[/quote:1k7w983h]

You just have to enable 3D layering on the layer. And it will work fine.[/quote:1k7w983h]

No, you're thinking of when it displays weirdly. It doesn't display at all. My layer has had 3D layering enabled for quite a while. And while my example file that I uploaded to the bug tracker all the way back in 0.99.3's time finally worked in 0.99.72 after displaying incorrectly in every prior version that had the "new" renderer, It seems that whatever changes were made to the plugin for 0.99.8x (the only thing I see is the bounding box fix) break it again. Cool!
B
8
S
3
G
5
Posts: 72
Reputation: 1,774

Post » Thu Feb 11, 2010 4:16 am

Mr. K, are you by any chance using Unbounded Scrolling? I can confirm that the box does this for me when that's checked. It disappears near the edge of where the layout is.

Otherwise it seems to be fine.

Edit:
Made an example .cap:
http://dl.dropbox.com/u/529356/3dboxdissapears.cap

I'll post the bug to the tracker if you haven't already.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Thu Feb 11, 2010 7:56 pm

Sourceforge seems to be down atm, both this version and the one on the site cannot be downloaded, mirrors could solve this incase sourceforge could be down like now, I used to use the one on the site but now I feel interested on using .82, dunno if it's a good idea to make a game on this version or this one is a merely experimental version anyway.
B
9
S
2
G
3
Posts: 176
Reputation: 1,954

Post » Thu Feb 11, 2010 9:58 pm

[quote="deadeye":2kcn25rq]Mr. K, are you by any chance using Unbounded Scrolling? I can confirm that the box does this for me when that's checked. It disappears near the edge of where the layout is.

Otherwise it seems to be fine.

Edit:
Made an example .cap:
http://dl.dropbox.com/u/529356/3dboxdissapears.cap

I'll post the bug to the tracker if you haven't already.[/quote:2kcn25rq]
Nope, no unbounded scrolling. I believe my previous bug report is still in the tracker but marked as fixed, with an example attached, which no longer works.
B
8
S
3
G
5
Posts: 72
Reputation: 1,774

Post » Thu Feb 11, 2010 11:13 pm

Ah, I see.

Well, if it's the same issue that Mr. Wolf was having then it's probably already fixed for 0.99.83. Check out his thread:

viewtopic.php?p=45702#p45702

The example he posted there works fine for me using the 0.99.83 3D Box runtime. I'd forgotten that David added it because it's not in the changelog for 0.99.83, go figure.

The example I posted earlier is still an issue though.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Fri Feb 12, 2010 2:03 pm

Yes, that seems to be it. If it's fixed again, then, I have nothing to complain about. I'll be eagerly awaiting the next version.
B
8
S
3
G
5
Posts: 72
Reputation: 1,774

Post » Fri Feb 12, 2010 6:20 pm

OK, Now I have something to say about it.
Main bug is in Texture editor. ZOOM making blur motion effect when I (+) or (-) picture.
It is unacceptable. I think that You should remove this bug easily. It also need some visual and clean corrections.

Now look: "baddas":
http://img709.imageshack.us/img709/8898/problemlu.jpg

And what I (maybe We) want to see in the Construct:

http://img534.imageshack.us/img534/1251/newt.png


You can compare it and think.
B
2
G
2
Posts: 18
Reputation: 686

Post » Fri Feb 12, 2010 8:26 pm

[quote="HackMan128":1o8h813q]Now look: "baddas":
http://img709.imageshack.us/img709/8898/problemlu.jpg[/quote:1o8h813q]

It doesn't look like that at all for me. In fact, on my computer it looks exactly like your second example. I'm guessing it's your graphics card.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

PreviousNext

Return to Construct Classic Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests