Page 1 of 2

Construct 2 [140] Steam

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 12:08 am
by Ronei Alves

Steps to reproduce:
1. Try to open Construct 2 Personal beta 140 on Steam

Observed result:
The Construct 2 don't open
and the Steam warning is: [Failed to Start the Game (Missing Executable)]

Operating system & service pack:
Windows 8 64 Bit
Construct 2 version:
140
    

Re: Construct 2 [140] Steam

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 4:06 am
by Kyatric
Maybe try to desinstall/reinstall the application too (since apparently it's missing the executable).

At worst you should check with Steam the reason why this is happening and what is their advice when such application error happens.

Re: Construct 2 [140] Steam

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 5:35 am
by ViiVoices
I have the same issue. It just started today. It must be something with the 140 beta because if you right click go to properties and opt out of beta Construct will open up. ViiVoices2013-08-10 05:39:16

Re: Construct 2 [140] Steam

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 8:54 am
by SgtConti
Finally the beta update came on steam, but i have the same error, reinstalling doesnt matter.
Please fix it.

//Edit: Found out that the Steam Launcher exe is mising (the file in the folder before C2 32bit/C2 64bit. So you missed to compile the file or upload it.SgtConti2013-08-10 08:56:09

Re: Construct 2 [140] Steam

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 10:43 am
by DUTOIT
My steam hasn't updated mine to the new beta, how do I stop it as I got lots to do today and don't want these issues.
I have marked that I don't want beta's.

Re: Construct 2 [140] Steam

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 11:11 am
by SgtConti
If you marked that you dont want it, you dont get it.
But i found an Fix,
1. mark that you dont want it.
2. Go into the installation folder, there should be 1 file and 2 folders, rename the file Construct2.exe to Construct231.exe
3. Now mark that you want the beta update. (In Steam)
4. Let steam update it.
5. When the download is finished, rename the Construct231.exe to Construct2.exe
6. Launch the new r140 beta through Steam!SgtConti2013-08-10 11:13:55

Re: Construct 2 [140] Steam

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 4:44 pm
by Ronei Alves
SgtCoti, your temp fix worked and you are right they forgot the .exe file inside the Construct 2 folder.
I believe this will not cause any further issue, since this file is probably just for the Steam version.

Re: Construct 2 [140] Steam

PostPosted: Sun Aug 11, 2013 1:16 am
by rep2d
@SgtConti

Thanks!!! It really worked. Finally!

Re: Construct 2 [140] Steam

PostPosted: Sun Aug 11, 2013 10:33 pm
by mapmerry
Awesome thanks for the fix, was panicking a bit there.

Re: Construct 2 [140] Steam

PostPosted: Mon Aug 12, 2013 11:41 am
by mrcgkh
SgtConti's fix didn't worked for me. In r139 or r140 i got the same error.

Edit: I renamed the Construct.exe's inside the 32bit and 64 bit construct folders. It didn't worked. There is another Construct.exe outside of this folders. After renaming that, it works.mrcgkh2013-08-13 09:12:30