Construct 2 + CocoonJS + MoPub + AdMob

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Fri Oct 04, 2013 7:46 pm

Hi, thanks for the advice.

I have not done step 1, but the other steps.

When running my app (installed manually on my Android device) I get a white banner from Mopub saying "test app click here" etc..

It that as it should be, or is it supposed to show adds?WizLore2013-10-04 19:47:01
B
9
S
4
G
1
Posts: 102
Reputation: 2,274

Post » Sat Oct 05, 2013 5:28 am

@WizLore

you can turn off MoPub test ads (and put AdMob) on MoPub dashboard :)
B
18
S
6
G
1
Posts: 783
Reputation: 4,177

Post » Sat Oct 05, 2013 10:52 am

I cannot see the option to do this. So I am missing something.

Is the "AdMob Default ID" necessarily to fill in, or only the publisher ID?

Only the demo is showing on the dashboard. :/WizLore2013-10-05 11:03:41
B
9
S
4
G
1
Posts: 102
Reputation: 2,274

Post » Sat Oct 05, 2013 11:05 am

Go to Overview / App Details

Under "Ad Source Breakdown" section there should be "MoPub Marketplace" - just stop it

about "AdMob default ID" - just paste AdMob banner ID next to your app, and tick "enabled"
B
18
S
6
G
1
Posts: 783
Reputation: 4,177

Post » Sat Oct 05, 2013 9:16 pm

I can't seem to stop the "Mopub Marketplace"
In "settings" I have the option to turn off Marketplace, but it does not update the information.. Maybe server-lag... I try again tomorrow.
B
9
S
4
G
1
Posts: 102
Reputation: 2,274

Post » Sun Oct 06, 2013 6:05 pm

@szymek thnx was very helpful
yet i have some problems
i have set it up as you described, i haven't yet published the app, but when i run the compiled version i get a "welcome to mopub" where the ad should be.
any idea why?
and about the Admob integration i can't find the where to put the publisher id in the ludei cloud compiling?
check out my other projects on my portfolio website : http://madebyjacob.com
B
16
S
3
G
2
Posts: 24
Reputation: 1,556

Post » Sun Oct 06, 2013 6:31 pm

@xXxForsakenxXx

you have to put AdMob banner ID on MoPub dashboard:

http://wiki.ludei.com/cocoonjs:extensions:ad#mopub
B
18
S
6
G
1
Posts: 783
Reputation: 4,177

Post » Sun Oct 06, 2013 10:13 pm

[QUOTE=WizLore] I can't seem to stop the "Mopub Marketplace"
In "settings" I have the option to turn off Marketplace, but it does not update the information.. Maybe server-lag... I try again tomorrow. [/QUOTE]
same here added the admob id after i created the app
but i can only see the test adxXxForsakenxXx2013-10-06 22:14:04
check out my other projects on my portfolio website : http://madebyjacob.com
B
16
S
3
G
2
Posts: 24
Reputation: 1,556

Post » Mon Oct 28, 2013 12:44 pm

I found that the dashboard updates automatically whatever you have activated.

I can advice you to try another another browser when dealing with Mopub, some setting I can't seem to update with Chome.

Also, if you don't add one or more networks, you won't get a good fillrate (few ads will show up).
B
9
S
4
G
1
Posts: 102
Reputation: 2,274

Post » Tue Oct 29, 2013 2:34 am

I'm trying to get the MoPub + Admob + Cocoonjs combo working too but it's not going well. I followed the steps in the earlier posts to configure MoPub and AdMobs but I still can't get anything to show.

In the MoPub Inventory screen, when an ad unit is selected, should I be able to see an ad when I click on the 'Test Ad'? Right now I can't get anything to show. Any help would be appreciated.
B
18
S
6
G
2
Posts: 57
Reputation: 2,467

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: arturosanz, Gelvard, mantronics, Yahoo [Bot] and 10 guests