Construct 2 Crash after Exit

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Jul 07, 2012 8:53 am

The title says it all.

I'm using Windows 7, Google Chrome with the latest Construct 2.
The problem appears for every version since Jan 2012(the first time I found C2)
I thought It was normal since my projects are saved and nothing was missing but lately my browser could not find localhost:50001
Even though I set the HTTP Port to 50000,it will appear
Oops! Google Chrome could not find localhost:50001

First : It started with a crash after every Exit of C2
Second : It started messing with the HTTP port
* It was working before the (second:)!

I tried the method to fix the problem by changing the HTTP Ports, checking Firewalls and stuff but all doesn't work except File Preview.

The crash report:

Problem signature:
Problem Event Name:     APPCRASH
Application Name:     Construct2.exe
Application Version:     2.0.0.0
Application Timestamp:     4fedc406
Fault Module Name:     html5.exporter.dll
Fault Module Version:     1.0.0.1
Fault Module Timestamp:     4fedc42f
Exception Code:     40000015
Exception Offset:     002b3385
OS Version:     6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID:     17417
Additional Information 1:     a4a1
Additional Information 2:     a4a13c217307fe82cadeb83f29a255dc
Additional Information 3:     3920
Additional Information 4:     3920ca4dd68330a0e2cac808c2ada1bc

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

It seems that it was the html5.exporter.dll
Ashley can u help? THX
B
25
S
6
G
4
Posts: 76
Reputation: 5,163

Post » Sat Jul 07, 2012 3:42 pm

Have you read troubleshooting Construct 2's preview server? My best guess is that C2 crashed for another reason and that left it's preview server running on port 50000, so the next time you opened C2 it could not use it. In this case it's normal for it to switch to port 50001, and it should continue working fine. So I guess you had not set up your firewall properly - you have to allow a whole port range, usually 50000-50100, not just port 50000 by itself. Rebooting your computer should fix it and return it to port 50000 as well.

I'm not sure about the crashes on exit - we've had a few scattered reports of it, but it's been something I can't reproduce reliably myself. I'll look in to it further and see if I can make some changes.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Sun Jul 08, 2012 1:11 pm

Thx for the reply Ashley! I'll try to fix this and see if all works well :D Hoping I could preview my projects on html and thx again.

Love C2 <3
B
25
S
6
G
4
Posts: 76
Reputation: 5,163

Post » Sun Jul 08, 2012 1:36 pm

Ok...I tried everything "Troubleshooting Construct 2's preview server"
told me too, but non works...All browsers doesn't work, millions of refresh doesn't work, open one C2 doesn't work, Firewall disable still doesn't work, changing mostly all available ports but doesn't work, no other servers running still doesn't work, RUN as administrator but still doesn't work, don't have preview-on-LAN feature, check the HOSTS file all correct but doesn't work, File option, mostly all my browsers doesn't play(sometimes will, sometimes not) :/
B
25
S
6
G
4
Posts: 76
Reputation: 5,163

Post » Sun Jul 08, 2012 2:03 pm

Alright, well I made a change for the next beta, so when it arrives give it a shot and let me know if it works. (Did you reboot by the way?)
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Sun Jul 08, 2012 2:43 pm

Yep. It happens all the time, of course I rebooted my PC. I don't stay online all the time(I meant PC on). btw, what change?
B
25
S
6
G
4
Posts: 76
Reputation: 5,163

Post » Sun Jul 08, 2012 3:02 pm

When I checked on some browsers that work with File Preview btw using(beta r98),I found another bug.A sprite object that drawn using the image editor (a simple rectangle) make it crash on File Preview(Javascript error) I hit New ,chose first choice(.capx), select File preview, make a sprite using the image editor, then viewed = CRASH Javascript error ,line 0
B
25
S
6
G
4
Posts: 76
Reputation: 5,163

Post » Sun Jul 08, 2012 3:04 pm

[QUOTE=Jaydon] When I checked on some browsers that work with File Preview btw using(beta r98),I found another bug.A sprite object that drawn using the image editor (a simple rectangle) make it crash on File Preview(Javascript error) I hit New ,chose first choice(.capx), select File preview, make a sprite using the image editor, then viewed = CRASH Javascript error ,line 0[/QUOTE]
Old projects made with other versions(that include a sprite made with the image editor) still works fine on File Preview. I open the old projects using the beta version.(the project is made by a stable version)Jaydon2012-07-08 15:05:53
B
25
S
6
G
4
Posts: 76
Reputation: 5,163

Post » Thu Jul 12, 2012 3:50 pm

Does this still happen in r99?

p.s. do you mind changing your avatar? It makes you look like a member of Scirra staff, but you're not.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Sat Jul 14, 2012 8:06 am

No. Now, even the file preview was removed, I can't even test anything.I tried using other PC's of mine. It works wonderfully but not on this PC. I check for ALL possible software that has to do with a server port and I uninstall most of them. Still I can't find the root of this problem on this PC. Perhaps I should discard this one and use a new PC. Thanks for the fast update. I appreciate it! THX Ashley.

p.s. sry for the avatar. Thought could use the logo but I changed it to my own logo.
B
25
S
6
G
4
Posts: 76
Reputation: 5,163

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests