Construct 2 Crash after Exit

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Jul 14, 2012 8:06 am

No. Now, even the file preview was removed, I can't even test anything.I tried using other PC's of mine. It works wonderfully but not on this PC. I check for ALL possible software that has to do with a server port and I uninstall most of them. Still I can't find the root of this problem on this PC. Perhaps I should discard this one and use a new PC. Thanks for the fast update. I appreciate it! THX Ashley.

p.s. sry for the avatar. Thought could use the logo but I changed it to my own logo.
B
25
S
6
G
4
Posts: 76
Reputation: 5,163

Post » Sat Jul 14, 2012 4:03 pm

Well, File preview really had to be removed - the bug you reported with File mode isn't really a bug, it's a fundamental security limitation in browsers when viewing files on disk that prevents it from working at all. There are several other issues like that which prevent even simple games from working. So it really makes it useless for previewing games - we can't work around it at all. Since it generally works fine on HTTP mode, we've decided to make that the only available option.

Is the crash on exit fixed in r99 at least? That would be some progress.

All I can think of now is:
1. Try going through the troubleshooting article again with r99, and see if anything helps r99 this time.
2. Try swapping 'localhost' for '127.0.0.1'. E.g. try browsing to http://127.0.0.1:50000 or http://127.0.0.1:50001
3. Go through the preview-on-LAN article - even though you can't use it - and follow the steps to set up the firewall. Make sure your firewall allows the port range 50000 to 50100 (not just port 50000 by itself - and make sure you don't typo, some people enter 5000 instead which won't work).
4. In preferences try some random different ports from 49000 to 65000, e.g. 63123. It might be the default 50000 port is always in use by something else.

Let me know if you get anything working - we might be able to add new options in C2.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,528

Post » Sat Jul 14, 2012 4:32 pm

I don't think it's the firewall problem. (But I still did what the tutorial tells me on page 2). The exit error, so far no error but my other laptop has it once.(r99) Still confuse why does my PC doesn't work on previewing http. I don't think its the construct 2 problem. There is something going on on my PC...My PC is clean and healthy. It works last time but not anymore so there must be a reason. Maybe I will try re-formatting my PC but now I would like to stay in search for the root before I reformat my PC so that I could help solve it in case others may have this issue. Can you give me some possibility of anything that would relate to this problem? I would like to see Construct 2 improve and shine :D

P.S. Why can't free users try Preview-On-LAN? Can't you release it for free? Perhaps letting me try if it works? I'm planning to purchase construct 2 (Business edition )after I got an agreement with a company on my new game project. cheers
B
25
S
6
G
4
Posts: 76
Reputation: 5,163

Post » Mon Jul 16, 2012 3:47 pm

I'm afraid I'm out of ideas, I have suggested absolutely everything I can think of. Maybe it's down to your computer's configuration like I say, but I don't know anything about how your PC is set up so I don't know how I can help any further!
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,528

Post » Fri May 31, 2013 12:23 pm

@Ashley
Sry for the bump, I found the problem at last! It was the IIS wasn't installed on my PC. Link: http://www.iis.net/learn/install/installing-iis-7/installing-iis-on-windows-vista-and-windows-7

Maybe you could add it to your Tutorial/ Manual? :)
B
25
S
6
G
4
Posts: 76
Reputation: 5,163

Previous

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests