Construct 2 in Virtual Machines Comparison

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Tue May 17, 2016 2:18 pm

Until the day Construct is available for Mac (sounds like Construct 3 might be) Mac users can run it in Virtual Machines like VirtualBox, VMware Fusion, or Parallels. My game has grown to be over 80MB using about 300MB of RAM with it's 400+ events. So it's taking a while to open and export now. So figured I'd compare the free VirtualBox I'm using to the paid solutions Fusion & Parallels. The reason I'm so curious about these results is because Construct is about the only use I still have for booting up Windows so figured I'd best pick whatever is best for C2.

I'm running Windows XP SP3 and the latest version of all 3 of these programs at the time of writing this and these were my results.

Time to open my project:
VirtualBox = 1min 8secs
Fusion = 0mins 50secs
Parallels = 0mins 27secs

Time to export my project. (Minify Script enabled / PNG compression off)
VirtualBox = 6mins 06secs
Fusion = 4mins 34secs
Parallels = 5mins 35secs

The results are interesting to say the least. One thing to remember is Fusion and Parallels are not one time purchases, compatibility tends to break with later version of OS X that require paid upgrades to their latest versions.
Image
B
19
S
5
G
1
Posts: 20
Reputation: 1,654

Post » Mon Aug 08, 2016 1:04 pm

Great post... I used Fusion a long time because I had serious problems with the marketing strategy of Parallels. Fusion worked ok, until I experienced several problems with the Construct 2 UI.

Somehow my layouts did not update but stayed black, action items suddenly appear/disappear when hovering with the mouse over them...

Also testing the games in the Edge (or other browser) show a lot of lag. Last weekend I installed Parallels v11 (trial) and guess what... everything worked like a charm! Fast and no problems!

I do have to give Parallels the credits at this time :-)
B
6
S
2
Posts: 5
Reputation: 515

Post » Tue Oct 18, 2016 6:18 pm

I have also encountered the problem of layouts turning black inexplicably under Vmware Fusion Pro (Windows 10). Has anyone else encountered this problem and/or figured out a solution for Vmware Fusion Pro users? Should I be asking about this in a different forum?
B
9
Posts: 16
Reputation: 363

Post » Mon Oct 24, 2016 7:27 am

No harm posting about it here, but your best chance to find a workaround or have them fix the issue is to probably email them at [email protected] or tweet them at https://twitter.com/VMwareFusion/
Image
B
19
S
5
G
1
Posts: 20
Reputation: 1,654


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Refeuh and 7 guests