Construct 2 r158.2 crash at startup

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Jan 18, 2014 12:45 am

Link to .capx file (required! If link is blocked remove the http and www parts):


Steps to reproduce:
1.
2.
3.

Observed result:
r158 and 158.2 crash at startup with ole32.dll error
Previous version r156 works great.
I had a problem with r154 and 155 - kernel32.dll problem at startup too.
Could You repair stable version r.158.2 ?


Expected result:


Browsers affected:
Chrome: yes/no
Firefox: yes/no
Internet Explorer: yes/no

Operating system & service pack:
Vista 64 bit SP 2
Construct 2 version:r158 and 158.2
    
B
5
S
1
G
1
Posts: 9
Reputation: 566

Post » Sat Jan 18, 2014 1:42 am

I'm having the same issue.
B
13
S
4
Posts: 61
Reputation: 1,028

Post » Sat Jan 18, 2014 6:57 am

I'm on windows 7 64 bit
Installed construct in administrative mode.
Launch construct in admin mode and all that comes up is an error box.

Error window title: Construct2.exe - Entry point not found
Description: The procedure entry point could not be located in the dynamic link library ole32.dll

B
13
S
4
Posts: 61
Reputation: 1,028

Post » Sat Jan 18, 2014 4:05 pm

Win7 64 bits here.

I am having the same issue. I've tried downloading both directly and from torrent. Both sources yield identical result.

"The procedure entry point could not be located in the dynamic link library ole32.dll"

Back in r152, I used to have similar problem but it's gdiplus.dll instead. I solved the problem by keep on re-downloading and re-installing and then I see that the installation exe that works has different file size.

Not sure whether this is related, but @Ashley, could you provide some sort of checksum for this?keroberos2014-01-18 16:24:43
I got a game that you multiply, breath fire with two heads and brawl foes to oblivion with your clones: http://www.newgrounds.com/portal/view/660664 (use Chrome on Windows for best performance)

My sites:
http://twinblazar.deviantart.com
http://twinblazar.newgrounds.com
https://twitter.com/twinblazar
http://www.pixiv.net/member.php?id=15072448
B
30
S
11
G
11
Posts: 411
Reputation: 8,469

Post » Sat Jan 18, 2014 4:38 pm

Lots of systems ranging from the download connection, browser, file system and installer should already be keeping checksums/hashes to ensure the integrity of data. Just in case though, can anyone confirm if downloading from a different internet connection and reinstalling fixes it?
Scirra Founder
B
403
S
238
G
89
Posts: 24,660
Reputation: 196,167

Post » Sat Jan 18, 2014 9:19 pm

I downloaded the file a second time last night, and the files were both different sizes. But the second try did nothing. I just downloaded the release with torrent, and still... Nothing. I will try using the data connection on my phone when I get home :/
B
13
S
4
Posts: 61
Reputation: 1,028

Post » Sun Jan 19, 2014 6:07 am

Just downloaded it using my cell phone data connection. Same issue.
B
13
S
4
Posts: 61
Reputation: 1,028

Post » Wed Jan 22, 2014 1:11 pm

Same dll entry point bug here (Win7 x64). I need to continue with a project, so please give a link for the previous stable release. Thanks.
B
5
S
2
Posts: 13
Reputation: 474

Post » Wed Jan 22, 2014 2:52 pm

@worluk

Here you go: https://www.scirra.com/construct2/releases/r152/
B
79
S
29
G
32
Posts: 482
Reputation: 19,915

Post » Wed Jan 22, 2014 3:26 pm

Thanks!!
B
5
S
2
Posts: 13
Reputation: 474

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests