Construct 2 Video Playback

Get help using Construct 2

Post » Thu Apr 04, 2013 10:26 am

Just a quick couple of questions regarding Construct 2.

Is C2 capable of video playback? And if so, more importantly, can C2 render dynamic elements on top of the video region?

I should add that a sprite animation is not a viable option in my case.
B
17
S
2
Posts: 66
Reputation: 1,382

Post » Thu Apr 04, 2013 12:41 pm

Video plugin

That should work, haven't used it myself. :)
B
24
S
8
G
7
Posts: 756
Reputation: 7,192

Post » Thu Apr 04, 2013 8:54 pm

Thank you for pointing that out. I have looked into this plugin already though, and at it appears at least, by default, to render on top of all other elements in the C2 runtime. I don't know if it is possible to force a different behavior however.
B
17
S
2
Posts: 66
Reputation: 1,382

Post » Fri Apr 05, 2013 12:17 pm

Bump.

Just wanted to confirm that this is the final word on the issue and that as it stands, there exists no practical way to render a video in the background, behind dynamic elements in C2.
B
17
S
2
Posts: 66
Reputation: 1,382

Post » Fri Apr 05, 2013 6:48 pm

The video plugin uses a html element that sits on top of the canvas. You can't put it between layers but you might be able to put it behind your game. If you set the video's z-index with CSS and make the background of your game transparent. Might work.
B
54
S
28
G
18
Posts: 1,520
Reputation: 25,000

Post » Fri Apr 05, 2013 8:17 pm

Ah, thank you. That sounds like an option worth pursuing. I'll try to post back here if I get it to work.
B
17
S
2
Posts: 66
Reputation: 1,382

Post » Sat Apr 06, 2013 8:38 am

So I managed to manipulate the video element to an extent using CSS.

My experience with CSS is quite limited however I can for example, hide the video with a simple: "visibility: hidden;".

However, if I try to change the z ordering of the video element by applying: "z-index: -1;", The video seems to remain on top.

I have placed other objects in the layout on multiple separate layers (some above the video object). When using "z-index: -1;", I see none of these other objects on top of the video.

Would anyone have any thoughts or suggestions as to what I am doing wrong?
B
17
S
2
Posts: 66
Reputation: 1,382

Post » Sun Apr 07, 2013 4:49 am

Bump... again. I was just wondering if anyone knew what I might be doing wrong here? It may be something simple but it's also beyond my poor knowledge of construct 2 and CSS.
B
17
S
2
Posts: 66
Reputation: 1,382

Post » Sun Apr 07, 2013 9:59 am

Sorry for the constant replies. I believe that I have solved this one. Although quite what I was doing wrong I am still not sure.

Though it is unlikely that anyone else would want to do this, as far as I know, using the simple "z-index: -1'" in CSS seems to place the video in the background.
Naturally you will want to ensure that all other layers above the video have a transparent background if you want to see the video.
B
17
S
2
Posts: 66
Reputation: 1,382

Post » Tue May 07, 2013 8:37 pm

No, not the only one! I have the exact same problem now. So could you give a more detailed description of your solution?
Should this be edited in a file after export or is it through some plugin that you edit the css?
B
5
Posts: 18
Reputation: 511

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: R0J0hound, randomly, spcsmrf, Yahoo [Bot] and 27 guests