Construct 3 any news?

Post » Thu Jan 19, 2017 6:01 pm

Yura G wrote:You want news for construct 3?!

Drop down list in "initial animation" was confirmed for C3!!!

Ashley wrote:The dropdown for animation property has been done for C3.


Here is the source:
https://www.scirra.com/forum/viewtopic.php?f=146&t=186084


UoooImage
CODE FOR FUN
B
21
S
8
G
2
Posts: 68
Reputation: 2,312

Post » Thu Jan 19, 2017 6:26 pm

Construct users make for cheap dates.
Image ImageImage
B
164
S
49
G
138
Posts: 7,946
Reputation: 91,858

Post » Thu Jan 19, 2017 6:39 pm

@newt lol, its like captives who haven't been fed for days and then Ashley the prison keeper passes by the cells and throws some bones at them.
B
15
S
6
G
18
Posts: 369
Reputation: 11,248

Post » Thu Jan 19, 2017 9:31 pm

@Ashley please please please make Construct 3 can open a project without the plugin begin install... ridiculous to pay £9 just to delete a plugin out of my old save project file
Image
B
33
S
10
G
2
Posts: 303
Reputation: 3,539

Post » Thu Jan 19, 2017 10:13 pm

wizdigitech wrote:@Ashley please please please make Construct 3 can open a project without the plugin begin install... ridiculous to pay £9 just to delete a plugin out of my old save project file


@wizdigitech you could always backup your plugins :D
Image
B
25
S
8
G
3
Posts: 148
Reputation: 3,053

Post » Fri Jan 20, 2017 12:10 am

well @gameglaux i learn a very valuable lesson NEVER use third party plugin with Construct 2
Image
B
33
S
10
G
2
Posts: 303
Reputation: 3,539

Post » Fri Jan 20, 2017 12:43 am

If you have a capx that uses a plugin that you bought previously but no longer have, couldn't you ask the seller to send you another copy instead of buying it again? Otherwise you couldn't you also edit the xml files of your project and remove all references of that plugin?
B
85
S
27
G
85
Posts: 5,062
Reputation: 57,858

Post » Fri Jan 20, 2017 5:07 am

@Ashley any chance of seeing some kind of extensible/skinable widget set for C3?

Some of the competing platforms have already rolled this out, would make it easier to create UI for classical apps...

I know we have HTML form inputs now, but they are not very skinnable or flexible, and certainly don't look native on any platform..

I think to be useful, at minimum something like:

  • Button (with Icon)
  • Menu
  • Tab Bar
  • Date Picker
  • Listview
  • Slider
  • Spinner
  • Switch
  • Progress Bar
  • Input

Any thoughts?
B
28
S
8
G
2
Posts: 58
Reputation: 2,586

Post » Fri Jan 20, 2017 7:20 am

ethanpil wrote:... I know we have HTML form inputs now, but they are not very skinnable or flexible, and certainly don't look native on any platform..
I think to be useful, at minimum something like: ...

I won't say that, I think CSS styling is a great thing and gives you tons of options to make your forms look less like well, forms.
Sure C2's one action per CSS styling isn't great and the language itself might require some research but I think it's better compared to the native alternative, which is using "sprite-forms" for the most part. (We also still have the option to use the great 3rd party CSS import plugin. :P)

Maybe, just maybe C3 could provide us with an easier way to customize forms.
In the old days of C2 there was actually something like that planned. I think it was going to use the sprite-form method as mentioned before but see for yourself.
I guess Ashley decided to drop that feature for the better alternative, which is in my (and probably his) opinion, the use of CSS.
ImageImageImageImage
B
48
S
15
G
71
Posts: 601
Reputation: 40,052

Post » Sat Jan 21, 2017 6:27 pm

X3M wrote:@newt lol, its like captives who haven't been fed for days and then Ashley the prison keeper passes by the cells and throws some bones at them.


:lol: You could create a minigame with that idea
CODE FOR FUN
B
21
S
8
G
2
Posts: 68
Reputation: 2,312

PreviousNext

Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Ashley and 1 guest