Construct can't handle many animations at once?

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Fri Aug 16, 2013 6:35 am

500mb!!? damn still!

try to disable some animations via toggle disable the group of events

if the problem dont go away try to see if some of the objects are being spawned like 1000 times or if you have A LOT of constant loops at the same time

can be stupid, but try to reduce the browser screen size with ctrl - and +
it can be the sound, browser or the video card too
B
48
S
5
G
6
Posts: 210
Reputation: 6,277

Post » Fri Aug 16, 2013 10:40 am

As previously stated in one of the other posts, I mentioned that disabling the animations made the game run fine again. The issue though is that the game has always run devilishly smooth while them being on up until r141.

I've double checked my events, and there's nothing interfering with spawning of these objects (in fact they're always static and hand placed in the environment).

I also experimented with screen size, everything from 33 % size to 200 % in chrome didn't change anything, but 25 % and lower made the game run slower. However this isn't part of the real issue.

The game still runs 100 % smooth, except for when the player meele strikes (which is the core mechanic that triggers this animations). This has always worked flawlessly, except for the r141 update...

I also update my video card drivers. No change.

The reason why I doubt it is the sound at work, is that this slowdown is present also in layouts where I haven't touched ANYTHING since the last update.

If anyone wants to test out the last stable build the link can be found here: https://dl.dropboxusercontent.com/u/5323353/Klang12_8.zipTinimations2013-08-16 11:07:02
B
29
S
9
Posts: 356
Reputation: 2,938

Post » Fri Aug 16, 2013 12:33 pm

We can't help unless you make a report to the bugs forum following all the guidelines. We need a minimal .capx reproducing the problem, a comprehensive description of the steps to reproduce it, a report on which browsers the problem occurs in, etc.Ashley2013-08-16 12:34:49
Scirra Founder
B
387
S
230
G
88
Posts: 24,251
Reputation: 192,454

Post » Fri Aug 16, 2013 12:59 pm

Hi @Tinimations,

I downloaded your build. Cool idea and a very cool music :-)

> The game still runs 100 % smooth

Well, I'm on a 3-year old quad core, with a GTX, and it does *not* run smoothly at all. It seems to me that it does not exceed 3-10FPS on the intro screens.

I am very interested in the node-webkit performance, because I'm working now on an edu-game which must run smoothly on an ATOM-powered Win8 tablet (and so far it does ok, even if graphically it's ultra simplistic).

If you can figure out some nice node-webkit optimalisations, please be so kind to share some tips.

Good luck with the game!
Greg
B
18
S
3
G
3
Posts: 83
Reputation: 3,736

Post » Fri Aug 16, 2013 2:04 pm

@Ashley Just posted a stripped down capx that reproduce the problem in the bugs section.

@CJK Oh... Did it keep running that poorly after the title screens? Heard some computers completely freaks out of the game, but it's never happened to the PCs I've personally tested it on. Tinimations2013-08-16 14:06:59
B
29
S
9
Posts: 356
Reputation: 2,938

Post » Fri Aug 16, 2013 2:22 pm

@Tinimations

Yes, unfortunately for me it was rather unplayable. It is really surprising, as this machine can handle quite a lot ;-) (5.9 Windows mark, i7 Quad, Geforce Quadro 600)

Gerg
B
18
S
3
G
3
Posts: 83
Reputation: 3,736

Post » Fri Aug 16, 2013 2:38 pm

Strange... Have you had similar problems with other webkit games you've played? It bugs me so much that the game only performs poorly on computers I can't watch it run on personally.
B
29
S
9
Posts: 356
Reputation: 2,938

Post » Fri Aug 16, 2013 7:10 pm

I am on a 5 year old dualcore 3.17Ghz, GTX280, 4GB RAM, WinXPSP3 and Klang12_8 runs quite smooth even while player melee strikes!

Is this the r140 or the r141 compilation? Can we please have both for comparison?

I'm intending to make an animation heavy game at least this size with node-webkit, so I'm very interested what happened and the speed must remain at r140 level.
B
29
S
5
G
5
Posts: 139
Reputation: 5,820

Post » Fri Aug 16, 2013 10:36 pm

This build is running off r 139. If you want to check out the build where the problem is present, please check out the capx. File shared in my topic in the bugs section.
Tinimations2013-08-16 22:37:28
B
29
S
9
Posts: 356
Reputation: 2,938

Post » Sat Aug 17, 2013 12:42 am

hey man, nice game you have!

i'm played it and is running smooth, but the sections i have fps drop was the ones with A LOT of effects + colision checks

i'm on a AMD quad-core 3,80 GHz 8GB RAM with a NVIDIA Geforce 8400GS

i think your problem may be the JUST effects + animated backgrounds
your game is not just heavy animated; it is VERY heavy animated with heavy effects + alot of background heavy animations

i'm pretty much impressed that construct2 could handle the numeber of effects in your game without break the rapid gameplay feelling, but i think you should review your design on the fight rooms because there is too much stuff happening at the same time, maybe changing the background effects a little when there is colision checks or even removing some stuff; like, when you have a big fight you could make it on a new layout room with less effects happening on the background or change the way your dinamic effects to something simple like frame by frame or using spriter

maybe just ashley can say what is really the problem but i hope you can keep the scope of your project because is looking very cool :D
B
48
S
5
G
6
Posts: 210
Reputation: 6,277

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: tarek2 and 7 guests