Construct capx converter

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Apr 20, 2017 4:56 pm

Hi guys i have a slight problem ive made a game and opened it in construct 3 made a few changes etc and saved it but now i've reached the maximum :oops: events and i cant re open it in construct 2 to carry on. Could somebody with great programming skills make a capx converter :) .
Image
B
31
S
16
G
12
Posts: 318
Reputation: 9,854

Post » Thu Apr 20, 2017 5:14 pm

This is EXACTLY why I won't be using C3 until at least a stable commercial version is available.

I don't know is C3 files can be converted back into C2 and if ever, I hope they don't charge for it.
Image Image Image
B
32
S
12
G
27
Posts: 761
Reputation: 17,246

Post » Fri Apr 21, 2017 5:40 pm

but do you think there could be a capx converter?
Image
B
31
S
16
G
12
Posts: 318
Reputation: 9,854

Post » Fri Apr 21, 2017 7:06 pm

In its current state?
Probably.
After the new runtime?
Probably not.
Image ImageImage
B
172
S
50
G
183
Posts: 8,439
Reputation: 115,597

Post » Fri Apr 21, 2017 8:00 pm

I wouldn't wait around for it- scirra already mentioned they won't be creating a method to convert back to C2.
B
48
S
23
G
66
Posts: 1,144
Reputation: 39,059

Post » Fri Apr 21, 2017 9:43 pm

Making a c3p to capx converter is more tedious and time consuming than hard. I wouldn't do it because the time to make and maintain it would be wasted. As c3 advances a converter could become too much to maintain, not to mention it wouldn't be as useful as the number of things it can't convert would increase.

It's much simpler to just open c2 and c3 side by side and visually copy everything over.
B
94
S
33
G
118
Posts: 5,393
Reputation: 75,847

Post » Sat Apr 22, 2017 8:20 am

thanks guys
Image
B
31
S
16
G
12
Posts: 318
Reputation: 9,854


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest