Construct on Vista

For questions about using Classic.

Post » Mon Dec 29, 2008 9:17 am

Hey have someone have any problems using Construct on Vista?

I Installed new system few days ago (change from XP to Vista) and after installing Construct I can't open it and i can't even run any game made in construct.
don't know why but It shows me that i need to install directX update...
so i've installed dx9 august and november (still vista have dx10 installed) and nothing.
ImageImageImageImage
B
140
S
58
G
36
Posts: 2,547
Reputation: 31,170

Post » Mon Dec 29, 2008 11:38 am

I'm not sure what the problem is..

It works fine on my Vista Ultime 32x
B
16
S
10
G
5
Posts: 255
Reputation: 3,934

Post » Mon Dec 29, 2008 12:15 pm

If you can't run any games I'd suggest there's problems with Direct-X over anything else; run dxdiag, try figure out what's going on, I guess.
B
3
S
2
G
5
Posts: 1,777
Reputation: 5,529

Post » Mon Dec 29, 2008 4:01 pm

Did you run the full DirectX installer that comes with the Construct IDE?

What specific error messages or problems do you encounter?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,610

Post » Mon Dec 29, 2008 10:52 pm

try running as administrator, check it "on" in properties/compatibility, alot of programs which dont seem to work on vista work when you check that off.
B
52
S
7
G
6
Posts: 1,945
Reputation: 7,610

Post » Tue Dec 30, 2008 8:45 am

It's fine now, i've downloaded again directx 9 "aug" and "nov" end-user runtimes, installed and Construct is fully working :D

Last time i was downloading directx web-installers, and i think they didn't install properly (cause i don't think there's a diffrence beetween web... and end-users).
ImageImageImageImage
B
140
S
58
G
36
Posts: 2,547
Reputation: 31,170

Post » Sun Feb 08, 2009 8:48 pm

Hey everybody!! When i tryied to install Construct on my Vista Home Premium, i face some problems. The basic installation was normal, but when the c++ distribution had started, the entire installation stucks and i needed to shut off the installation throug the Task Manager. I did this: Answered "no" when the installation ask for c++ installation and continue installing all the rest including DirectX updates. Then i made the C++ 2005 distribution download from the Microsoft's web site, extract the packages until find the file called "FL_msdia71_dll_2_____X86.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8". Well, i renamed it to msdia71.dll and putted it into Window's System32 directory. Finally i got Construct working properly. Hope that this information helps someone that are facing the same problems!!
B
2
G
4
Posts: 19
Reputation: 1,088


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests