Construct2 Crashes When Effects Are Applied

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Wed Dec 05, 2012 12:24 am

Hello. I am starting out a new game and I am trying to make the white background of my sprite disappear by using the Effects feature to blend the background with the first layer but when I do everything in the layout disappears and Construct2 crashes, what gives?
B
2
Posts: 4
Reputation: 258

Post » Wed Dec 05, 2012 1:30 am

What gives indeed?

***READ FIRST***: how to report bugs

If you do not follow these guidelines, your report may be immediately closed.
B
105
S
20
G
12
Posts: 549
Reputation: 20,320

Post » Wed Dec 05, 2012 2:35 pm

This may be a graphics card driver bug. Have you tried updating your drivers?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Fri Dec 07, 2012 2:34 am

Not yet, I'm sorry I forgot to mention that I am on 32-bit Windows Vista Home Premium Intel Pentium Dual CPU T2330 @ 1.60ghz MobileIntel 965 Express Chipset Family 2GB RAM and I'm not sure how to attach a copy of the game itself. *Update* I just checked my graphics card and there were no problems with it, thusly the problem is stemming from something else, a graphics generator problem within Construct2 having compatabilty issues with my OS maybe? Mine computer is pretty much up to date may I add mrmacdad2012-12-07 02:55:16
B
2
Posts: 4
Reputation: 258

Post » Fri Dec 07, 2012 7:26 am

Update your graphic card drivers (it's not just a matter of "thinking" it's up to date), also be aware that Intel's embed graphic chipset won't do as good a job as a true graphic card.

To attach a game itself to a post, post a capx.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Fri Dec 07, 2012 8:10 pm

Ok it's been awhile since I first used Construct so I might be a little rusty but what I was trying to do is Blend the backgrounds of my sprites into the Background Layout, the background of the sprites by the way are white not black, how or will that work?
B
2
Posts: 4
Reputation: 258

Post » Fri Dec 07, 2012 10:15 pm

Manual entry about effects and blending

Though I'd rather go with sprites with a transparent background

And what about the bug ? Is Construct 2 still crashing ?
In what precise steps ?
Also, be aware that your computer specs are rather old/weak and that Intel graphic chipset tends to have issues supporting/displaying correctly graphics (which may be a cause of C2 crashing, check this blog article as well as this one)
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Tue Dec 11, 2012 3:13 pm

Closing as this is probably a graphics driver issue, updating them is most likely the resolution.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Tue Dec 11, 2012 9:28 pm

Ok, new driver or old driver I wasn't aware of the 'Alpha' feature in the color pallette, like I was saying, in the original Construct you had to apply an effect to get rid of the background of a sprite, that's what I was trying to do but as long as I can go with the 'Alpha' then I will do that. Thanks.
B
2
Posts: 4
Reputation: 258


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests