Construct2 freezes when saving or backing up

Report Construct 2 bugs here.

Post » Wed Jan 14, 2015 1:19 pm

@Nitro187 - that's exactly what I did, with WinRAR. It worked fine here... perhaps there's another tool that can lock files?
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,248
Reputation: 192,226

Post » Wed Jan 14, 2015 1:23 pm

I also tried using a utility to deliberately lock a file (Easy File Locker: http://www.xoslab.com/efl.html)

With the .backup1 file locked, C2 could not overwrite it, but it still did not hang.
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,248
Reputation: 192,226

Post » Wed Jan 14, 2015 2:21 pm

Ok, I think I found out the problem. Try uisng this utility, it's a pretty good open source one.. I just drag my file into the app, and it locks it until you close it:

http://www.jensscheffler.de/filelocker

Either way, I tested a bunch of times, and was able to get it to save without freezing... and the only way, was using the default .capx type project.... this issue does NOT happen on capx files.... those work 100% fine for some reason. This bug only occurs when you have your project saved as a caproj, which unfortunately is how I always work.

If you'd like, I can provide a video capture of the bug? I literally do this:

-File new
-Add sprite
-Save As Project
-Move Sprite
-Save
Lock .backup1 file
-Move Sprite
-Save

And this is where it hangs. Let me know. :)
Last edited by Nitro187 on Wed Jan 14, 2015 2:22 pm, edited 1 time in total.
B
47
S
15
G
3
Posts: 201
Reputation: 4,625

Post » Wed Jan 14, 2015 2:21 pm

@Ashley - In my case it was enough to just work on a file that's saved in DropBox and then leave editor for a while until it auto-saves. Upon return it would be frozen. Somewhat hard to just replicate, but it does happen. Will try to see if it can be replicated when I'm at that machine again.
B
19
S
6
G
6
Posts: 1,101
Reputation: 5,646

Post » Wed Jan 14, 2015 3:28 pm

@Nitro187 - I also tried that tool. Even running that tool as administrator and C2 without administrator, locking the backup1 file, then saving over it... still no hang!

What are the system specs of everyone affected? I am not affected on Windows 8.1 64-bit with Construct 2 r194.2 64-bit.
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,248
Reputation: 192,226

Post » Wed Jan 14, 2015 3:33 pm

Windows 8.1 64 bit, r193 when it last happened.
B
19
S
6
G
6
Posts: 1,101
Reputation: 5,646

Post » Wed Jan 14, 2015 3:37 pm

I'm using Windows 7, 64-bit with Construct2 r194 64bit.

I'll get a vid together to show ya.
B
47
S
15
G
3
Posts: 201
Reputation: 4,625

Post » Wed Jan 14, 2015 3:55 pm

I just upgraded to 194.2 and recorded this video:

https://www.youtube.com/watch?v=9XD-fLoTdoc
B
47
S
15
G
3
Posts: 201
Reputation: 4,625

Post » Wed Jan 14, 2015 3:56 pm

@Nitro187 = The video is private
B
19
S
6
G
6
Posts: 1,101
Reputation: 5,646

Post » Wed Jan 14, 2015 4:11 pm

Fixed - I meant to put unlisted.... didn't want anyone searching for a C2 on youtube to display a bug.
B
47
S
15
G
3
Posts: 201
Reputation: 4,625

PreviousNext

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests