Copying images in other image editors and pasting?

For questions about using Classic.

Post » Fri Sep 30, 2011 4:41 pm

Is it possible to copy an image from another image program like Gimp or Photoshop and then paste it into Construct somehow? I've tried this but it has never worked and I've just assumed it's not possible, but I want to make sure.

I'm using Construct Classic 1.2, by the way.MrMiller2011-09-30 17:01:24
B
12
S
4
G
3
Posts: 426
Reputation: 2,458

Post » Fri Sep 30, 2011 5:09 pm

You can paste into the image editor - so, you must have a sprite, double-click it and then paste into the editor window.
B
19
S
6
G
6
Posts: 1,101
Reputation: 5,646

Post » Fri Sep 30, 2011 5:18 pm

When I do that it doesn't do anything. I right-click inside Gimp, then I select "copy" to copy the image. Then I open the Construct Picture editor, select the paste icon, and it does nothing.MrMiller2011-09-30 17:20:38
B
12
S
4
G
3
Posts: 426
Reputation: 2,458

Post » Fri Sep 30, 2011 5:30 pm

And if you try the same in, say, Paint?

I'm using PS and Paint.net and it work just fine. I suspect Gimp doesn't play nice with the standard Windows image copy/paste format.
B
19
S
6
G
6
Posts: 1,101
Reputation: 5,646

Post » Fri Sep 30, 2011 5:34 pm

Just tried copying an image in Paint Shop Pro and pasting it into CC - worked a charm :)

Never knew you could do that :/

Thanks for the tip :)
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
120
S
28
G
68
Posts: 4,843
Reputation: 48,287

Post » Fri Sep 30, 2011 5:38 pm

[QUOTE=Somebody] And if you try the same in, say, Paint?

I'm using PS and Paint.net and it work just fine. I suspect Gimp doesn't play nice with the standard Windows image copy/paste format.[/QUOTE]

That could be it. I'll try it in another program and report back shortly.
B
12
S
4
G
3
Posts: 426
Reputation: 2,458

Post » Fri Sep 30, 2011 5:48 pm

Works using MS Paint, so you're right Somebody, it must be a shortcoming of Gimp. Thanks for pointing that out.
B
12
S
4
G
3
Posts: 426
Reputation: 2,458

Post » Fri Sep 30, 2011 6:05 pm

I tried the same with GIMP, and it works too.
I think you have to copy a single layered picture. I just opened a PNG picture in GIMP, Ctrl-C, Ctrl-V in CC's image editor, it worked.

I opened a multi layer xcf, ctrl-c (one layer was selected), Ctrl-v in CC's image editor, it copied this single layer too.

Beware of layers.
It works under windows XP at least.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Fri Sep 30, 2011 6:27 pm

^^ The computer I'm on right now has Vista. The test was done with a single layered pic, worked in MS Paint, failed in Gimp. Strange. I'm going to do some more testing with different programs and OS's and see what happens.
B
12
S
4
G
3
Posts: 426
Reputation: 2,458

Post » Fri Sep 30, 2011 7:41 pm

When you tried to copy from GIMP, did you actually select the area you were trying to copy, before clicking copy? The majority of bitmap editors will not copy anything to the clipboard unless you have selected it beforehand.
B
73
S
20
G
10
Posts: 524
Reputation: 9,896

Next

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests