Crash when restart layout.

For questions about using Classic.

Post » Wed Oct 30, 2013 10:05 pm

Hi guys...

I come here desperate...

I did one layout for the first level of my game and one layout with "Continue" or "Game Over". So, when I try to Continue and come back to first level construct crash and that msgs appear:

An unexpected error occurred and the apllication was terminated.
You may be able to find out more information about the crash by Debugging, and attempting to reproduce the bug.

Temp.exe - Application Error

The instruction at "0x00427213" referenced memory at "0x018bf158". The memory could not be "read".
Click on OK to terminate the program

Temp.exe - Application Error

The Instruction at "0x7c910a1b" referenced memmory at "0x00000003". The memory could not be "read".
Click on OK to terminate the program



I saw somethings in other threads about restarting a layout. I did not understand very well and seemed very laborious because is not like TGF. When i opened again the same layout it's restart automatic (not global value i guess). So, I don't know what i need for fix this.

Sorry sux English and thanks guys.
B
3
Posts: 6
Reputation: 187

Post » Thu Oct 31, 2013 2:37 pm

Is this the same when you export the game? or just preview it from the editor?
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (but not play them)" Construct Classic - Examples Kit Dropbox is a pile of trash and if you need my old files PM me! :)
B
116
S
40
G
17
Posts: 2,197
Reputation: 19,433

Post » Sat Nov 02, 2013 12:49 am

I never exported the game. Just in preview.
B
3
Posts: 6
Reputation: 187

Post » Sat Nov 02, 2013 1:04 am

Try exporting the game and see if that fixes your issue. Sometimes preview can be strange, especially on Windows Vista/certain computers.
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (but not play them)" Construct Classic - Examples Kit Dropbox is a pile of trash and if you need my old files PM me! :)
B
116
S
40
G
17
Posts: 2,197
Reputation: 19,433

Post » Sat Nov 02, 2013 3:12 pm

Nothing. I exported but still with the same error.

I use windows xp. I don't know if i need to do something in event when restart. Maybe is error because my character is dead ? '-'
B
3
Posts: 6
Reputation: 187

Post » Sun Nov 03, 2013 8:03 am

This can happen for a whole bunch of reasons that I can't even remember, but try deleting the xaudio object if you're using. If that's the problem, switch to audiere.

Generally the process you should use is to eliminate objects until it doesn't crash. When I'm trying to figure out something like this I make a new save and just shred the game until the problem stops. Then I can figure out the source and fix it.
B
12
S
4
G
4
Posts: 238
Reputation: 2,426

Post » Tue Nov 05, 2013 9:18 pm

Thank you guys for help. Not found the problem and now I'm convinced to give up the project. Sad because I had already done a lot things. If after I have courage to start a new project I'll do it in tgf. Thanks again.
B
3
Posts: 6
Reputation: 187

Post » Wed Nov 06, 2013 4:35 am

@Niiccs
My bet is the crash is caused by the "OR" condition. It often works fine until a layout restarts. The solution is to not use it at all in Construct Classic. Other than that I can't think of any other cause. If that doesn't fix it pm me the cap and I'd be happy to take a look.
B
92
S
32
G
106
Posts: 5,272
Reputation: 69,455

Post » Wed Nov 06, 2013 1:14 pm

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!

I LOVE YOU R0J0hound !

I don't know very well use the Construc so I lost fast my hopes to fix the bug. But you come and save my game ! (Noob game but for me is to much ! xD)

Really thanks and thanks again to Jayjay and Kayin to help too !!!



Obs: I can't send to you my cap because i don't have REP. But I'll send when i finish the game for you see my noob game and to laugh at my sux programming. xD

Obs2: Sorry sux english.
B
3
Posts: 6
Reputation: 187


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests