Creating Background with Snapshot

Get help using Construct 2

Post » Fri Jun 21, 2013 6:04 am

Hi everyone,
I have a randomly generated level made out of small squares(used the mining method). My goal was to put this on mobile so i obviously cant be working with hundreds and hundreds of objects. So my idea was to screenshot the whole layout and just use that as the level, so id be dealing with one large image rather then tons of little ones.

The problem however is with changing the background object to the new snapshot. I have it opening a new window with the Snapshot so i know its being taken correctly but i cant seem to find out where the problem is with bringing it back into the scene.

Any help would be so amazing!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/84834675/SnapshotTest.capx
Zacharianinja2013-06-21 06:12:39
B
6
S
1
Posts: 12
Reputation: 449

Post » Fri Jun 21, 2013 9:49 am

You've got some weird plugins going on there, so I can't open your capx. But it should be easy enough: Once you've taken your snapshot, create a new background object, set it to the size you want, and Load image from URL -> CanvasSnapshot.
B
57
S
15
G
11
Posts: 912
Reputation: 12,626

Post » Fri Jun 21, 2013 4:31 pm

Wow major stupidity on my part. I had a tiled background that i forgot to delete on the layer above so it overlapped the new png. Thanks for your help though!
B
6
S
1
Posts: 12
Reputation: 449

Post » Sat Jun 22, 2013 3:36 am

Is converting a layout of about 2000 32x32 objects into one large png of 4096x4096 actually going to be more efficient then using all the little ones?
B
6
S
1
Posts: 12
Reputation: 449


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests