Critical problem - program closes on startup

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Jan 19, 2012 2:21 am

[QUOTE=Wink] @adyo I'm not sure if this will work but it cant hurt. Make sure you have .Net Framework 4.0, and Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package installed on your PC.

Microsoft .NET Framework 4

Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package[/QUOTE]

Thanks, I'm pretty sure it's all installed but I'll triple check
B
6
S
2
G
4
Posts: 7
Reputation: 2,497

Post » Thu Jan 19, 2012 3:16 am

[QUOTE=Ashley] Hmm... sounds like this bug that was reported. Not sure what to do about it, since it's working for everyone else and there's no error message...[/QUOTE]

Alright, despite the posts above,
I've installed IE and confirmed the other packages were all installed.

Same problem persists.

Any advice?


B
6
S
2
G
4
Posts: 7
Reputation: 2,497

Post » Thu Jan 19, 2012 2:52 pm

[QUOTE=adyo]I'm confused,
I *need* Internet Explorer to run SCIRRA's software?

I purposely gutted IE from this system. I don't want that on here, and if your program relies heavily on it, I probably will not purchase it.[/QUOTE]
Construct 2 only uses it to show the start page, which is rendered in HTML. It doesn't use it for anything else at all, it's just because IE is the only browser engine that can be assumed to always be installed.

How about this? Set the registry key 'HideStartPage' to the DWORD 1 in:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Scirra\Construct2\Preferences
Then restart Construct 2 and it should skip loading the start page entirely. If the start page is the problem, that should fix it.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,951
Reputation: 178,578

Post » Thu Jan 19, 2012 9:11 pm

[QUOTE=Ashley] [QUOTE=adyo]I'm confused,
I *need* Internet Explorer to run SCIRRA's software?

I purposely gutted IE from this system. I don't want that on here, and if your program relies heavily on it, I probably will not purchase it.[/QUOTE]
Construct 2 only uses it to show the start page, which is rendered in HTML. It doesn't use it for anything else at all, it's just because IE is the only browser engine that can be assumed to always be installed.

How about this? Set the registry key 'HideStartPage' to the DWORD 1 in:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Scirra\Construct2\Preferences
Then restart Construct 2 and it should skip loading the start page entirely. If the start page is the problem, that should fix it.[/QUOTE]


You know what?
Even after installing IE, it didn't work.

But this suggestion worked.

I don't know what problem exists that causes that but thank you.
What kinds of things does the start page include? Links to start new files, tutorials and buy the full version I assume?
B
6
S
2
G
4
Posts: 7
Reputation: 2,497

Post » Thu Jan 19, 2012 9:25 pm

Indeed, as well as the list of most recent opened projects and the status of your license (free/standard/business), all supposed to be tied up in a nice looking page.

But tbh, it is pretty much the same thing as the regular menu (top left) so you won't miss much.

Glad to hear it's finaly working.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Tue Jan 31, 2012 11:07 pm

I was having the same problem. After updating Construct 2, Construct 2 would quit immediately each time I opened it, preventing me from running it at all. I didn't see any item in the registry for "HideStartPage",
so I just followed your instructions and created a new DWORD registry entry with a value of 1. I tried launching Construct 2 again, and now it works!

Thank you very much! That problem had prevented me from using Construct 2 for months. Much appreciated!Frobiwan2012-01-31 23:07:59
B
2
Posts: 1
Reputation: 252

Previous

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: 99Instances2Go, MatheusCastellar and 6 guests