Crosswalk Intel XDK experiences

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Fri Aug 01, 2014 8:38 pm

I don't think you need icons, but I will test again to make sure.

You don't need any of the 'intel XDK Cordova plugins'. The plugins you might need are described https://www.scirra.com/tutorials/809/how-to-export-to-android-with-crosswalk and they are all located under 'core cordova plugins'

shinkan wrote:I was finally successful to build crosswalk game with XDK. Looks like you have to include Icons from now on. In previous build default Intel icons were used automatically. Now if you don't include your own icons, you would not be able to make a build.

But still need to ask "what's the difference between "Core Cordova Plugins" and "Intel XDK Cordova Plugins"? Which one should I use?"
Intel Corporation
B
15
S
3
Posts: 193
Reputation: 1,552

Post » Fri Aug 01, 2014 8:43 pm

I tested again without icons and splash screens and it works for me. Can the people who are having problems building PM me? Include your XDK username and app name. It's hard to tell from the forum who is stuck.

KFC wrote:So I added the icons and splash screens in the project area and had a successful build, but I thought I'd get an email with the link to download the apk so I just closed the XDK.
After realizing I didn't get the mail I reopened the XDK (had to relogin for some reason), and when I tried to build using the existing code i got the build failed error.
Intel Corporation
B
15
S
3
Posts: 193
Reputation: 1,552

Post » Fri Aug 01, 2014 8:52 pm

For the back button, are you saying that 'back' exits the program, but you want to keep it running and be able to come to the same point?

Lof wrote:I didn't change much.
In the permission tab i have only:
In app browser and splash-screen enabled (but previous exports with more permission worked as well, so i don't your problem is there)

In the build tab under android-crosswalk:
I filled in the normal values for app id/name/desc etc.
The app version and version code i had to change on the second export so google play will let me upload the file.
Domain access i left with *
and cli version with 3.3
I checked the full screen box
orientation: landscape
install location: default
i check the signed box
and i used crosswalk beta

I also uploaded icons and splash screen images (all images must be located inside the www directory of the project before selecting them.

That's it.

As for exiting the app with the back button, that's another strange thing, it exits with the back button regardless to any events calling it, i think it's something new and built-in xdk, i have only one layout in this project, so i don't have any events to switch layouts on back button or anything, but i believe if i did, it would close the app as well, which is not a good thing at all...

Just to make it clear, i have an event on back button/touch sprite - browser close.
This event only works if var canPlay = 0
but it closes the apps even when this var is = 1

I hope this helps you guys.
Intel Corporation
B
15
S
3
Posts: 193
Reputation: 1,552

Post » Sat Aug 02, 2014 5:01 am

@IntelRobert
No, i am saying events that calls the back button or open a url (both on the browser object, so there might be something in general with that plugin) are not being performed at all.

The back button seems to quit the app, regardless to any events or what layout you're in.

I tried both stable and beta version, but i am guessing it got something to do with permissions.
I went over the list of the android permission, but i couldn't find anything related to that.
Last edited by Lof on Sat Aug 02, 2014 5:07 am, edited 1 time in total.
Image
B
80
S
30
G
12
Posts: 517
Reputation: 12,713

Post » Sat Aug 02, 2014 5:03 am

@KFC Sometimes the email takes a while to get to your inbox, but you can always go to the build screen and click the green arrow on the left to redownload the latest build, assuming it was built.
Image
B
80
S
30
G
12
Posts: 517
Reputation: 12,713

Post » Sat Aug 02, 2014 6:43 am

The previous XDK version, the back button did nothing by default, you had to put in the Browser object and use On Back Button trigger to close the app or bring up a menu asking for confirmation.

That would be best, quitting by default without a notification to confirm it is really awkward for users.
B
70
S
24
G
19
Posts: 1,757
Reputation: 17,616

Post » Sat Aug 02, 2014 8:10 am

I just noticed, when i run the app in the emulate tab, i receive this message:
Missing API Emulation
App.overrideBackbutton

when i try to click on the exit button i get:
Missing API Emulation
App.exitApp

and when i click on a link i get:
Missing API Emulation
App.loadUrl
Image
B
80
S
30
G
12
Posts: 517
Reputation: 12,713

Post » Sat Aug 02, 2014 9:59 am

Urgh, getting constant struggles with Intel XDK now.

After being unable to build my app, I decided to fully reinstall Intel XDK, recreate the app from a blank file, and set it all up again. The build process then worked, or so I thought. Emulation was running perfectly. Everything finished uploading and building, I got my download link, installed the apk on my phone, but when I tried to run it, I got the error "Application Error (file:///android_asset/www/index.html)". I unpacked the apk and it turns out that there are no assets in the www folder!

Back in the XDK, I tried moving all the files to the root (instead of /www), but then the emulation can't find the files at all ("404: Intel XDK can't find your app".

Also, I'm getting the same emulation errors as Lof. This whole thing is a huge mess.

EDIT: Okay, it looks like I was a little overzealous with the axing of permissions. The building seems to be working fine now, but the emulation errors are still there. It also seems like all browser-related action (which generate errors in the emulation) aren't firing at all in the built app.
B
57
S
15
G
11
Posts: 912
Reputation: 12,626

Post » Sat Aug 02, 2014 11:54 am

I get that emulation error too Lof ...
Missing API Emulation
App.overrideBackbutton

I had no luck still building even with moving the assets anyway.
I will just stick with build 0876 for now.
:?
B
26
S
6
Posts: 39
Reputation: 1,574

Post » Sat Aug 02, 2014 2:22 pm

Lof wrote:and when i click on a link i get:
Missing API Emulation
App.loadUrl


I have the same problem too.
I searched on XDK Documentation (https://software.intel.com/en-us/html5/xdkdocs) with "App.loadUrl" but nothing...
B
18
S
4
Posts: 84
Reputation: 2,085

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest