"Cursor is Over" Event Help

Get help using Construct 2

Post » Thu Jun 25, 2015 4:06 am

Either this is a bug or I am simply doing something wrong, so it may belong in the bugs section instead.

I have it so that when you put your cursor over 'New Game' and 'Level Select' on the main menu, they turn white and then turn back to black when you take your cursor off of them. The problem is that it isn't working for 'Level Select' and I can't see anything different about the two different lines. I also have a few other instances of this command and they all work except 'Level Select'.

Mouse | Cursor is over "blahblahblah" | Set font color to rgb(255,255,255)
Mouse | Invert Cursor is over "blahblahblah" | set font color to rgb(0,0,0)

This is what the 'New Game' one looks like. the 'Level Select' one is the same except I don't have an invert to it right now because I deleted it. There's no point in the invert if the original command wont work

I can't give out the .capx because my rep isn't high enough, sorry.
Last edited by apunx176 on Thu Jun 25, 2015 4:09 am, edited 2 times in total.
B
6
S
1
Posts: 19
Reputation: 390

Post » Fri Jun 26, 2015 5:19 pm

I'm bumping this. Sorry if that isn't allowed, but I still haven't found a solution. Is this a known bug or am I doing something wrong?
B
6
S
1
Posts: 19
Reputation: 390

Post » Fri Jun 26, 2015 5:42 pm

Use ELSE instead.
ImageImageImage
B
71
S
21
G
231
Posts: 3,688
Reputation: 129,352

Post » Fri Jun 26, 2015 10:46 pm

Like:

Mouse | Cursor is over "blahblahblah" | Set font color to rgb(255,255,255)
ELSE | set font color to rgb(0,0,0)

Also, make sure that the text box boundary is not huge. If the mouse is anywhere inside the text box boundary (no matter how small the text is) it will be considered "over" the text box.

See this: https://drive.google.com/file/d/0B-xiqK ... sp=sharing
https://www.ravenheart.ca/home
Company name changed to avoid Facebook-type shenanigans

"Someone once told me I bite off more than I can chew...

I told them I would rather choke on greatness than nibble on mediocrity."
B
22
S
6
G
1
Posts: 1,415
Reputation: 4,824

Post » Fri Jun 26, 2015 11:13 pm

Going back to black (0,0,0) isn't the problem. It's going to white (255,255,255) that it's having trouble with and its only that one line of text. And the text box isn't big either. I will try to make a video of it
B
6
S
1
Posts: 19
Reputation: 390

Post » Fri Jun 26, 2015 11:17 pm

You can post a URL by making it obviously bogus - add a semi-colon in front to trick the URL checker.
ImageImageImage
B
71
S
21
G
231
Posts: 3,688
Reputation: 129,352

Post » Fri Jun 26, 2015 11:22 pm

Yeah I just have to record the problem
B
6
S
1
Posts: 19
Reputation: 390

Post » Fri Jun 26, 2015 11:28 pm

Post the code.
ImageImageImage
B
71
S
21
G
231
Posts: 3,688
Reputation: 129,352

Post » Fri Jun 26, 2015 11:36 pm

Sorry I just saw that, so I made a video already. You can see the coding from the video.

-https://www.youtube.com/watch?v=WG4CnFFKa8I
B
6
S
1
Posts: 19
Reputation: 390

Post » Fri Jun 26, 2015 11:46 pm

Use ELSE for both Mouse over events to reset.
ImageImageImage
B
71
S
21
G
231
Posts: 3,688
Reputation: 129,352


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Lancifer, nahima and 17 guests