[Discontinued] Admob Ads for Android/Crosswalk/iOS

Post your work in progress addons and get feedback

Post » Fri Oct 24, 2014 11:05 pm

Yes I meant that. XDK does Android applications. Did you mean Crosswalk? It works finr for me with Android Crosswalk.
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596

Post » Sat Oct 25, 2014 9:59 am

I use Intel XDK/Crosswalk regularly to create android apps with Admob. But I want to use Admob in iOS apps builded with Intel XDX/Cordova and I don't know how to make it work.
B
74
S
13
G
3
Posts: 995
Reputation: 7,531

Post » Sat Oct 25, 2014 11:07 am

Sorry, my mistake. AFAIK it should work. I'd be interested in knowing also.
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596

Post » Sun Nov 02, 2014 8:21 am

Emu wrote:Hi! :)

nvm found out! So I decided to turn this into a noob tutorial for all the others who might get stuck. :lol:

1. Download the AdMob FE addon. It should be a file with the ending ".c2addon"
2. Open Construct 2
3. Drag and drop the .c2addon into Construct 2. It will now prompt you to install it.
4. If you approve the install, you must restart Construct 2 before the addon becomes available.
5. Open your project. Go to the layout where you want to insert the ad.
6. Double click anywhere on the layout. A windows shows up. The new addon is under "Frosty Elk"
7. Go to the event sheet of the layout where the interstitial ad will show. Click "add event" and select Admob FE.
8. "Create full screen Ad".
4. Now read the rest of the original post.

*Hmm... the ad won't really load. I set my app to go to the next layout once the interstitial ad loaded. But, it is stuck because it won't load. Followed all the instructions.


I'm lost there must be an easier way to put google ads using XDK
Last edited by frenzyace on Sun Nov 02, 2014 8:38 am, edited 2 times in total.
B
7
S
1
Posts: 25
Reputation: 523

Post » Sun Nov 02, 2014 8:36 am

goodwill295 wrote:You are awesome! :D I'm implementing this into my game now, I have been trying to get interstitial ads to work for a couple days now and was only successful in getting banner ads to work.

UPDATE: Works perfectly on my device, thank you so much! Also, I really enjoy your game.


I'm sooo lost how do you get ads on your game. I'm using XDK, and I'm trying to put ads on my android game.
B
7
S
1
Posts: 25
Reputation: 523

Post » Sun Nov 02, 2014 10:25 am

Do the standard tutorial in the manual, under 'admob ads' plugin. It does work.

edit:

1. Get an admob account (i.e. follow the 'setting up' steps in the manual, under 'Admob Ads ')
2. Make your game
3. Add ads to your game:
3a. Add an Action <On start of layout> -> AdmobAds:Preload interstitial (if you want a full page ad)
3b. Add an Action <whenever you want full page ad to appear> -> AdmobAds: Show interstitial
3c. Add an Action <whenever you want banner ad to appear> -> AdmobAds: Show banner ad at position <whatever you choose>
4. Put in your AdmobAds plugin properties, your Ad ID's for Banner/Interstitial. Set Test mode to Yes.
5. Export your game from C2 (follow steps 'Exporting' in the manual)
6. Build your game using Android Crosswalk in the XDK
7. Download the APK from the email sent to you from the XDK
8. Test your game by installing the APK directly
9. Set Test mode to No; re-export/build; publish to the Play store
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596

Post » Sun Nov 23, 2014 1:05 am

@Arne Hey how do I uninstall admob FE
B
7
S
1
Posts: 25
Reputation: 523

Post » Tue Nov 25, 2014 6:00 pm

@frenzyace You need to delete the plugin folder manually, I don't know of any automatic way to do it.
As an example my plugin folder for admobfe is located here: D:\Apps\Construct 2\exporters\html5\plugins\admobfe
B
18
S
7
Posts: 88
Reputation: 1,424

Post » Wed Nov 26, 2014 1:08 am

@arne I tried that but I can't find it.
B
7
S
1
Posts: 25
Reputation: 523

Post » Tue Dec 09, 2014 9:53 pm

Hi all, i'm trying to put admob ads in my game with crosswalk build, but i don't find a way,

I use admob ads plugin, I make the export with manual instructions, the game runs but never shows an ad, i try with Test Mode (True/False), and Overlap (True/False).

No way to run ok.

any idea?
B
6
Posts: 7
Reputation: 267

PreviousNext

Return to Work in Progress Addons

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests