Don't reset!

Get help using Construct 2

Post » Wed Mar 28, 2012 11:56 pm

is there a way to make somthing doesn't reset when i click restart button?


for example i have a buttone if i clicked on it (it go to the same layer)
so i want something if i collect then i clicked and finished the level..then i restart the level again it will be gone for ever... even if i restart with button or played the level again .. is there a way??? if need capx ill put it but i don't think it needed.


in simple way (destory the object for ever with player collision with it).
B
45
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 11,935

Post » Thu Mar 29, 2012 12:19 am

I don't quite understand you what are you collecting... do you mean to keep score or coins while you reset game?

I think you could to switch Global option No to Yes in Object Type Properties. Also you need to make a global variable in events.


I'm not sure it will work.Joannesalfa2012-03-29 00:19:36
B
96
S
25
G
20
Posts: 3,052
Reputation: 22,638

Post » Thu Mar 29, 2012 12:33 am

hmmm i real thing i want is that i have object (door) if my play collision with it the add a global by (1)... so i want this object destory for ever with i collision with it.

by the way ill try your way when i wake up its too late now here ^^ thanks for help!
B
45
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 11,935

Post » Thu Mar 29, 2012 12:45 am

If you want this game fixed, you can post your .capx here and we will see we can fix.

Your welcome.
B
96
S
25
G
20
Posts: 3,052
Reputation: 22,638

Post » Thu Mar 29, 2012 8:58 am

ok here we go but see what i want :
when player collision with (win object) it will hide the win object even if i click on the reset button ..

here capx :http://dl.dropbox.com/u/67034121/platform.capx

thanks for your help , i tried true ,false but somthing wrong in it.. i don't know why.
B
45
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 11,935

Post » Thu Mar 29, 2012 11:54 am

Capx

The idea is that at the start of each layout, you check certain values (here I used a global array "Levels" that stores the "state" of the door (0 closed, 1 opened)) and you apply it to the level.
If at start of layout, the value for the door in the level is "opened" than you hide the door, don't make it solid.
If it is closed, you display the door and make it solid.

I hope it answers your question.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Thu Mar 29, 2012 12:08 pm

Im not sure what you say, i made to hide win object after of reset, is that you want?

here is almost fixed capx

Fixed .Capx
B
96
S
25
G
20
Posts: 3,052
Reputation: 22,638

Post » Thu Mar 29, 2012 12:09 pm

1)what does this mean?
int(LayoutName)?
is it all layouts or what???

2)also why you put width 10 in array?? i didn't understood array before that why i asking.. and why u kept hight, depth to 1
B
45
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 11,935

Post » Thu Mar 29, 2012 12:10 pm

Oh, you're a ninja poster Kyatric XD
B
96
S
25
G
20
Posts: 3,052
Reputation: 22,638

Post » Thu Mar 29, 2012 12:11 pm

@Joannesalfa i liked Kyatric and this what i meant before !! and thanks for trying^^

B
45
S
15
G
6
Posts: 795
Reputation: 11,935

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: jobel and 19 guests