Door-less Castlevania Transition

For questions about using Classic.

Post » Fri Aug 12, 2011 8:16 am

Is it possible to create a Castlevania: Symphony of the Night like transition from door-less areas to another area? The transitions in SOTN usually takes a second and is doing the exact same animation on the exact sprite as it was on in the last area. Also, It was traveling at the same speed it was going, and also be in the exact position of the entrance you go through before the transition.

If this is possible to do, could someone help me learn how to do it.

Thanks,
    Jawso
B
3
G
1
Posts: 7
Reputation: 539

Post » Fri Aug 12, 2011 9:20 am

I haven't played it in ages, but if its like Metroid's then you should check out the plugin magicam
http://www.scirra.com/forum/re-magicam-plugin-v143-betaupdated-12-10_topic41026.htmlalspal2011-08-12 09:20:40
B
134
S
65
G
16
Posts: 1,765
Reputation: 19,188

Post » Fri Aug 12, 2011 9:35 am

Thanks for the Reply!
I get the message "Internal Server Error" when clicking on the link you gave. Anyway I think that is how the game is with transitioning when using a door, but I don't think it is what I am talking about.

Here is a link to a video to what I am talking about, http://www.youtube.com/watch?v=bDJ4lPt4ueI&feature=player_detailpage#t=189s Jawso2011-08-12 09:35:53
B
3
G
1
Posts: 7
Reputation: 539

Post » Fri Aug 12, 2011 9:49 am

I'm pretty sure it can do that, sorry about the link it only seems to work when you copy and paste it.

http://www.scirra.com/forum/re-magicam-plugin-v143-betaupdated-12-10_topic41026.html
B
134
S
65
G
16
Posts: 1,765
Reputation: 19,188

Post » Fri Aug 12, 2011 10:02 am

Alright, I will give it a try.

So is there a way to transition without having to insert the event, Start of Layout with the Action for a character using "Set X,Y"

If the thing you sent me does this, or if it already exists in Construct and I just don't know enough to figure it out, since I am a Newbie when using this program.
B
3
G
1
Posts: 7
Reputation: 539

Post » Tue Dec 27, 2011 5:39 pm

Okay I just posted a really long reply and it took a while and I was logged out. Is there a problem with log out times? I mean, I'd rather log out on my own and I don't see any options in the settings for that. This is annoying because this is a topic I know and wanted to help but now I'm just throwing my hands up because I just lost EVERYTHING I typed out.
B
24
S
6
G
6
Posts: 255
Reputation: 3,649

Post » Wed Apr 25, 2012 8:53 am

It seems I noticed this reply really late... Roracle It seems I never got it to work, at the time I was trying to recreate the Castlevania: Symphony of the Night Prologue with Richter fighting Dracula. I no longer have the cap(in fact I have been trying to recreate it) but I would still like to know how to do this.
~Edit~
I have figured this out with the help of the MagiCamExample.cap it comes with the plugin.Jawso2012-05-07 01:13:52
B
3
G
1
Posts: 7
Reputation: 539


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests