Dynamic Cross Game promotion / ads

Get help using Construct 2

Post » Tue Dec 11, 2012 8:10 am

Hi,


Has anyone done dynamic ads on their scirra game?

ie., if you released a game with couple of ads in it.. and then want to change those ads without releasing another build.

For now, the only way I can think of is the ad can be a frame that calls a remote location (not sure how great this will work on scirra)
So you never need to run rebuilds and updates to app stores.. rather just change the source.


Anyone has an example/tutorial they can point me to?

Thanks for the help!
Krish
Hey! Did you know that you can hire me to make your games?

Click Here to See More
B
21
S
6
G
5
Posts: 391
Reputation: 5,627

Post » Tue Dec 11, 2012 8:14 am

I found this
http://www.scirra.com/forum/plugins-pode-html-pack_topic51522_page8.html


Got more/better/own ideas to share? :)
Krish
Hey! Did you know that you can hire me to make your games?

Click Here to See More
B
21
S
6
G
5
Posts: 391
Reputation: 5,627

Post » Tue Dec 11, 2012 9:27 am

Hmm i would make a php file or a database, and load the ads via ajax that get the ads as response.. so you just need to change your database/php file.
B
15
S
6
G
6
Posts: 512
Reputation: 5,550

Post » Tue Dec 11, 2012 4:26 pm

@localboss

Right.. may be that way I can also schedule ads and have the php code select from today's date and display that ad.. or if no entry found, then just take the default ads for that frame.

More or less similar to the lines I was thinking on; Thank you :D

I shall try that and may be write a tutorial if I succeed. :)


Any one else wants to pitch in?
Krish
Hey! Did you know that you can hire me to make your games?

Click Here to See More
B
21
S
6
G
5
Posts: 391
Reputation: 5,627

Post » Tue Dec 11, 2012 4:38 pm

A Tutorial want to be cool, if you need help tell it me ;)
B
15
S
6
G
6
Posts: 512
Reputation: 5,550


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Artpunk, Braus, Kagubro, Mirlas, zeneizel and 22 guests