Dynamic Jumping by releasing Jump Key

Get help using Construct 2

Post » Thu Apr 03, 2014 9:36 am

Hey Community.

I wanted to ask, if someone has any idea, on how to "cancel" the current jump animation, and let the player figure fall down again.

I tried to set the jump strenght on "press jump key" to the normal strength, and on "realease jump key" to 0 strength, but it did not affect the
current jump.
Image
My current Configuration for jumping and movement.

Image
For example, the jump strenght is 450px, but the spikes require him to move through them, which is not possible, since the initial jump cant be canceled.

Thank you for any answers, and i will gladly help further in explaining my problem, if it was unclear.
B
3
Posts: 3
Reputation: 181

Post » Thu Apr 03, 2014 12:42 pm

Instead changing the jump strength to 0, you should set vector Y to 0
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
21
S
8
G
7
Posts: 49
Reputation: 5,274

Post » Thu Apr 03, 2014 12:59 pm

Seasky wrote:Instead changing the jump strength to 0, you should set vector Y to 0


Holy damn, I might have overthought the problem way too much.

Thank you very very much for solving this problem for me, have a cookie :)
Image
B
3
Posts: 3
Reputation: 181

Post » Thu Apr 03, 2014 1:12 pm

You're welcome!!! :D

And thanks for the cookie! Haha :lol:
B
21
S
8
G
7
Posts: 49
Reputation: 5,274

Post » Thu Apr 03, 2014 1:38 pm

I usually set Vector Y to a percentage of its original value. (something like: "Set VectorY to VectorY * 0.2")
It's less tight, but I think it's more natural... It really depends on the dynamics of your game.
B
108
S
40
G
11
Posts: 456
Reputation: 13,782

Post » Thu Apr 03, 2014 1:59 pm

gammabeam wrote:I usually set Vector Y to a percentage of its original value. (something like: "Set VectorY to VectorY * 0.2")
It's less tight, but I think it's more natural... It really depends on the dynamics of your game.


How exactly do i use the "*x" function there ?
If i just try to put it in there, i get this result:
Image

***Edit***
Ok, thought of it, and got the result
Image

It feels much more smooth now.

This forum is really awesome, thank you guys :)
B
3
Posts: 3
Reputation: 181

Post » Fri Apr 04, 2014 1:18 am

Yay! Glad you liked it! ;)
B
108
S
40
G
11
Posts: 456
Reputation: 13,782

Post » Fri Apr 04, 2014 10:14 am

I tried searching through tutorials and found nothing. You guys have solved my problem for me :) Thanks.
My first game, Swingy Angie, available now on
Google Play and Opera Store

Let us honor the desire to work, for it is a movable holiday occuring up to three times a year.
B
71
S
23
G
10
Posts: 51
Reputation: 8,887


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: KTML5 and 31 guests