[Effect] 2.5D Platformer

Share your Construct 2 effect files

Post » Sat Feb 27, 2016 7:11 pm

This is so cool. I did find a little issue but it's pretty rare. When I jump alongside platforms, sometimes my playerbox gets stuck on the side of it. I'm not sure where that could be coming from but I thought I'd share.

Image
B
69
S
40
G
24
Posts: 356
Reputation: 18,314

Post » Sat Feb 27, 2016 8:03 pm

Gigatron said Nothing can stop Human brain (working non-stop) LOL Gigatron
B
256
S
39
G
15
Posts: 1,984
Reputation: 41,038

Post » Sat Feb 27, 2016 11:35 pm

ultrafop wrote:This is so cool. I did find a little issue but it's pretty rare. When I jump alongside platforms, sometimes my playerbox gets stuck on the side of it. I'm not sure where that could be coming from but I thought I'd share.

Image


I know this problem, i think this is caused by the collision detection of polygon selection.
Click to the cube to see the polygon for collision ,i will look that , the other solution is to
place invisible rectangle block over cubes.

Thank you for this report ..

** ok i have just tested this , the solution is like above place invisible block over each cubes. This will
increase objects number in screen but not really affect speed performance , you can make over 200 cubes+
200 invisible block without lost frame rate..

@ultrafop
http://gigatron3k.free.fr/html5/C2/3d6
B
67
S
24
G
29
Posts: 827
Reputation: 22,677

Post » Sun Feb 28, 2016 12:16 am

Gigatron wrote:
ultrafop wrote:This is so cool. I did find a little issue but it's pretty rare. When I jump alongside platforms, sometimes my playerbox gets stuck on the side of it. I'm not sure where that could be coming from but I thought I'd share.

Image


I know this problem, i think this is caused by the collision detection of polygon selection.
Click to the cube to see the polygon for collision ,i will look that , the other solution is to
place invisible rectangle block over cubes.

Thank you for this report ..

** ok i have just tested this , the solution is like above place invisible block over each cubes. This will
increase objects number in screen but not really affect speed performance , you can make over 200 cubes+
200 invisible block without lost frame rate..

@ultrafop
http://gigatron3k.free.fr/html5/C2/3d6


Wow, that was fast! Thank you :)
B
69
S
40
G
24
Posts: 356
Reputation: 18,314

Post » Sun Feb 28, 2016 2:48 pm

Once again Gigatron delivers, big thanks for your contributions!

I was wondering if it's possible to set the other faces of an object to show different graphics (for example have the top face have a grass texture, the side faces grass + dirt texture and the bottom face have dirt texture)? If not, maybe you can consider this for future versions, by having different faces be different animation frames of an object or something. Anyway, awesome job and keep up the good work! :)
B
38
S
12
G
5
Posts: 151
Reputation: 5,338

Post » Sun Feb 28, 2016 3:00 pm

Waltuo you don't ask for much do you?
B
256
S
39
G
15
Posts: 1,984
Reputation: 41,038

Post » Sun Feb 28, 2016 3:43 pm

@Waltuo
Waltuo wrote:Once again Gigatron delivers, big thanks for your contributions!

I was wondering if it's possible to set the other faces of an object to show different graphics (for example have the top face have a grass texture, the side faces grass + dirt texture and the bottom face have dirt texture)? If not, maybe you can consider this for future versions, by having different faces be different animation frames of an object or something. Anyway, awesome job and keep up the good work! :)


* I have just updated the demo to include right left up and bottom wall.
http://gigatron3k.free.fr/html5/C2/3d6


First tank you for your good comments.
For now Construct2 glsl can accept 1 texture just the fragment shader no atribute for now.. Be sure Mr Ashley will do something for the future.. this is why i believe of the future OF CONSTRUCT2 and to the Scirra Staff.

With little hack you can do what you expect to transpose 2 object with different texture i think.
i will try do that .. without glsl

Regards
B
67
S
24
G
29
Posts: 827
Reputation: 22,677

Post » Sun Feb 28, 2016 7:57 pm

Gigatron link is not working
B
256
S
39
G
15
Posts: 1,984
Reputation: 41,038

Post » Mon Feb 29, 2016 5:37 am

Lordshiva1948 wrote:Gigatron link is not working


maybe i have a server problem , but it's working now .http://gigatron3k.free.fr/html5/C2/3d6
B
67
S
24
G
29
Posts: 827
Reputation: 22,677

Post » Mon Feb 29, 2016 9:39 am

Thanks my friend Gigatron
B
256
S
39
G
15
Posts: 1,984
Reputation: 41,038

PreviousNext

Return to Effects

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest