[Effect] Alpha Threshold

Share your Construct 2 effect files

Post » Fri Oct 19, 2012 4:06 am

When 'On' it makes one more division operation, but I think you don't need to worry much about that.Animmaniac2012-10-19 04:06:37
Scirra Employee
B
129
S
45
G
15
Posts: 705
Reputation: 15,413

Post » Tue Feb 05, 2013 7:57 am

Thanks for the effect :)

However i found that when i create a layer (gui for example) above the layer with the alpha threshold effect, it won't work anymore :(
B
33
S
6
G
7
Posts: 338
Reputation: 7,424

Post » Wed Feb 20, 2013 6:57 pm

@Ize

i cannot reproduce this bug you are talking of. what objects on the gui layer? Maybe those interfere with the shader, or you might have accidently placed them on another layer.

@Animmaniac

congrats, this effect is awesome =)
especially with rojos outline shader ^^
B
59
S
7
G
2
Posts: 93
Reputation: 4,228

Post » Thu Feb 21, 2013 7:44 am

@oppenheimer

it's enough to create a third layer for me and then it bugs out

take the demo .capx, each layout has layer0 and layer1 create another layer (can be empty) and test it...
B
33
S
6
G
7
Posts: 338
Reputation: 7,424

Post » Thu Feb 21, 2013 2:39 pm

Hi @Ize

Apparently I made a mistake in the demo and set an event to create the metaball objects in the layer with index 2, while there's only two layers and the maximum index is 1. Probably something I missed when cleaning the example for release.

Fortunately C2 corrects my mistake by automatically getting the next valid index instead of crashing, which is 1. When you create a new layer, index 2 starts to be valid and the objects are created in a layer that doesn't have the effect.

So, there's no problem with the effect, it's working as intended. It's just my example that's faulty. I will correct it and reupload later.Animmaniac2013-02-21 14:43:41
Scirra Employee
B
129
S
45
G
15
Posts: 705
Reputation: 15,413

Post » Sat Mar 16, 2013 11:07 pm

Thank, see the my: http://www.youtube.com/watch?v=njUxKvp_KGg&feature=youtu.be
B
32
S
7
G
1
Posts: 14
Reputation: 4,354

Post » Mon Mar 18, 2013 12:34 am

Thank u for this great effect!
The blood now drips from my screen!!

Kind Regards.
Savvy001
B
56
S
20
G
13
Posts: 778
Reputation: 13,204

Post » Tue Mar 19, 2013 8:59 pm

Very Nice!
B
13
S
4
G
3
Posts: 75
Reputation: 3,425

Post » Thu Mar 21, 2013 4:41 am

So I've been trying to figure out a way for the Physics object that is associated with the Metaball to be destroyed along with the Metaball.

If I put them in a container together, I get a weird freeze action when the first one is destroyed. The same thing happens if I select the physics object by the id property of the Metaball and destroy it as well.

Though the temporary freeze is kinda cool, it is not what I am looking for.

Any thoughts?
B
13
S
4
G
3
Posts: 75
Reputation: 3,425

Post » Thu Mar 21, 2013 5:01 am

Wow dude, look very nice!
B
4
S
1
G
1
Posts: 3
Reputation: 836

PreviousNext

Return to Effects

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest