Effect Rendering Issues

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Fri Oct 19, 2012 11:32 pm

https://dl.dropbox.com/u/10196246/Effect%20pixelation%20in%20chrome%20and%20no%20color%20in%20IE.capx

I'm using Windows 7 64 bit.

In the capx file, you'll see a sprite with no code. I've only added the serpia(100% intensity) and AdjustHSL effects to it.

If you preview it in chrome, you'll see the first problem....ugly red pixelation around the edges.

If you preview it in Internet explorer, you'll see the second problem....the serpia color doesn't show at all.

Hopefully you see the same thing too. Thanks.

kenhes2012-10-20 00:58:16
B
19
S
3
G
2
Posts: 212
Reputation: 4,011

Post » Sat Oct 20, 2012 7:11 pm

I don't see any red pixellation in Chrome, can you show a screenshot? Even so, the effect may well be working normally and you need to adapt your artwork or change the effect parameters.

Internet Explorer does not support WebGL so won't run any shader effects -this is not a bug but a limitation in IE. You'll just have to ask Microsoft to support WebGL.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,564

Post » Sat Oct 20, 2012 7:55 pm

The above image has the red artifacts.

So, does that mean that if I export to a Windows 8 app, the webgl effects will be lost?
B
19
S
3
G
2
Posts: 212
Reputation: 4,011

Post » Sat Oct 20, 2012 8:14 pm

@kenhes - yep - Microsoft have insisted on not supporting WebGL for the time being. The best thing is for real users to pressure them so they know it's needed.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,564

Post » Sat Oct 20, 2012 8:51 pm

I've done so. I guess it's the chrome web store for now.
B
19
S
3
G
2
Posts: 212
Reputation: 4,011

Post » Sat Oct 20, 2012 9:17 pm

Ashley, I've updated the image/capx in the first post. I'm trying to modify the cloud image so there are no artifact. But there's nothing special about it...it's just a white shape. Could the curves be causing it?kenhes2012-10-20 21:18:18
B
19
S
3
G
2
Posts: 212
Reputation: 4,011

Post » Mon Oct 22, 2012 2:36 am

My graphics drivers are up to date. No one else is experiencing this?
B
19
S
3
G
2
Posts: 212
Reputation: 4,011


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests