[Effect] Shader Effect & Editor released. Create your shader

Share your Construct 2 effect files

Post » Sun Aug 02, 2015 8:27 pm

Well i get something that change the line and still works equal:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/659 ... r_v101.rar

@digitalsoapbox and @zenox98 , Please, download, overwrite and tell me if now works correctly....

Edit:

I changed this:
Code: Select all
q.x = mod(q.x,1.0)-0.5;

by this:
Code: Select all
q.x = fract(q.x)-.5;


Is the problem fixed guys?
B
25
S
10
G
3
Posts: 580
Reputation: 4,562

Post » Sun Aug 02, 2015 9:11 pm

Unfortunately, not fixed for me. Still looks like post from digitalsoapbox.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
136
S
31
G
86
Posts: 5,487
Reputation: 59,760

Post » Mon Aug 03, 2015 12:08 am

matriax wrote:I think is a similar error that on my other shader of flames that was solved by @gigatron :
effect-fire-flames_p951001?#p951001

Seems i can't use the X variable of the shader position, when i do some cards not do the work correctly and this happens. I guess is the same or similar error, i can't confirm.

I will try to solve the problem, sorry for the inconvenience :S .

Note: My card is a NVIDIA Geforce GTX 670 , and works perfect :S

Edit:

I guess the problem is in this two lines that modify the coordinate X and make in some card you only see a half:
Code: Select all
q.x *= 1.0; // Number of flames on horizontal
q.x = mod(q.x,1.0)-0.5; // 1=Separation / 2- Move to right


But after try some things i can't it working the same using other format or mixing, or deleting and creating some different :( , if i modify i get the same error. Arggg @gigatron some help please? :?

It's working for me ...
I need .capx file to understand this issue..
B
66
S
24
G
29
Posts: 823
Reputation: 22,644

Post » Mon Aug 03, 2015 3:33 am

I'm still having the same rendering error. I'm running the example file you've provided.

On the off-chance that it helps, here's what I see when running the example .capx
Image
B
84
S
46
G
25
Posts: 530
Reputation: 21,570

Post » Mon Aug 03, 2015 6:44 am

@gigatron the .fx , .xml and .capx can be downloaded from the first post, this:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/659 ... editor.rar

@zenox98 @digitalsoapbox Create a new document, add a sprite with my effect and run, still works wrong? How appears in the layout before run? also cutted in the half?.

Also guys you tested the editor? this:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/659 ... index.html

Also appears only a half part of tha shader?
B
25
S
10
G
3
Posts: 580
Reputation: 4,562

Post » Mon Aug 03, 2015 7:31 am

If I add a sprite then your effect, it produces the correct flame effect - both halves.

Your URL link to your editor shows only half of the effect for me.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
136
S
31
G
86
Posts: 5,487
Reputation: 59,760

Post » Mon Aug 03, 2015 7:44 am

This is like the NormalMap problem then.

The people running my .capx not get working, but if they create a new document the effect shows good.. i not understand :( .

@zenox98 Can you send me your .capx where the shader effect works correct? is to see what are the differences between my document, maybe i have enabled some option or something, i don't know.

---

I created this from a new document changing the size for 960x540 and Fullscreen from letterscale to OFF, works correct?:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/659 ... index.html

This is the capx used:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/659 ... test1.capx

Works correct on browsers and NW.JS?

---

@digitalsoapbox @zenox98

Edit:
IF works corrects i guess the problem will be for the OffsetX that in all are at 0.5. Works well for me but seems for other cards have to be 0, test this version:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/659 ... r_v102.rar

Or in the capx that shows wrong shaders edit the "OffsetX" variable and change the 0.5 for 0.0 to see if the shader appears correct.
B
25
S
10
G
3
Posts: 580
Reputation: 4,562

Post » Tue Aug 04, 2015 8:22 am

@matriax

Sorry for late reply - lost track of this thread.

I downloaded your .capx from last post and it works fine, as does the url link - looks the same as when I did it myself, i.e. both sides show correctly.

The new effect files 'appear' to be working correctly now - both sides are visible, although not all effects are showing (some are just black). Tested in Firefox and NW.js.

I'll attach a screenshot soon......


Image
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
136
S
31
G
86
Posts: 5,487
Reputation: 59,760

Post » Tue Aug 04, 2015 8:53 am

@zenox98 Much thanks for test and for the screenshot.

I see, then, one of the problems was the OffsetX, in my case works correct with 0.0 or 0.5 but for other people not, have to be 0.0 like you and i guess for the other guy :S . Why the hell are not all the shaders compatible with all the cards, even with the same developer, i also have NVIDIA. i hate this incompatibilities things :P

I guess other of the errors can be the OffsetY that will explain we some shaders not appears, because they are in a -0 on Y coordinate instead move the shader in negative numbers.

Also there is some shaders that works but not correct, i guess because the change of the OffsetX and other things.

I don't know how to fix that to be compatible with all the cards sorry, hope @gigatron finds a way.
B
25
S
10
G
3
Posts: 580
Reputation: 4,562

Post » Tue Aug 04, 2015 3:40 pm

I think there is no errors in fx file..
can someone test this example ... ?
If there are no issue then it's shadercode preset problem on the .capx file.

http://gigatron3k.free.fr/html5/C2/shtest
B
66
S
24
G
29
Posts: 823
Reputation: 22,644

PreviousNext

Return to Effects

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest