Else with a Sub-Event

For questions about using Classic.

Post » Wed Apr 01, 2009 6:48 pm

I'm having trouble with the else statement. If I add a sub-event after an else, the entire else never even triggers.

Else Statement cap

In this example, click the "try else" button and you'll get a message box saying "Positive!". Click the "swap" button" to change the text field to -1 and click the "try else" button and nothing will happen.

But toggle event number 5 in the event sheet editor and run the cap. Now if you Click the "swap" button" to change the text field to -1 and click the "try else", you get a message box saying "Negative!"

It seems like adding a sub-event to an else event prevents the entire else event from triggering. Even the actions before the sub-event.

Am I doing something wrong here?

Thanks for any help!
B
4
G
3
Posts: 21
Reputation: 942

Post » Wed Apr 01, 2009 8:31 pm

I'm pretty sure this is a bug. You should submit it to the tracker.
Moderator
B
98
S
37
G
19
Posts: 1,584
Reputation: 17,817

Post » Wed Apr 01, 2009 8:41 pm

[quote="linkman2004":62qlwuih]I'm pretty sure this is a bug. You should submit it to the tracker.[/quote:62qlwuih]

I reported it.

In the mean time I can work around it by calling a function from the else even with the event that I previously had in the sub-event.

Thanks for looking at it.
B
4
G
3
Posts: 21
Reputation: 942


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests