Endless runner not running smoothly

Get help using Construct 2

Post » Tue Aug 06, 2013 9:23 pm

Hi All,

I was wondering if anyone else has experienced this? I've been using the auto runner template to create a game and have noticed that it doesn't seem to run smoothly. It seems to jerk mostly at the start. I have made an example capx to show this. I first noticed it when testing it on a mobile device but it now does it on the pc as well. I have no idea how to fix this.

I'm using an invisible sprite with the image placed on top as advised in the manual to prevent this.

Please help

example capx
B
18
S
4
G
2
Posts: 77
Reputation: 1,588

Post » Tue Aug 06, 2013 11:37 pm

I tried it and its running prefectly in my PC.
B
10
S
4
Posts: 133
Reputation: 1,543

Post » Tue Aug 06, 2013 11:44 pm

[QUOTE=lmchucho] I tried it and its running prefectly in my PC.[/QUOTE]

Ditto... except perfectly for me. :)
B
22
S
4
G
1
Posts: 100
Reputation: 2,150

Post » Wed Aug 07, 2013 8:17 pm

@lmchucho, @klkitchens, thanks for the replies.

I'm still seeing the jerky movement on both my laptop and my PC. It can be difficult to notice, as it only happens for the first 5-10 seconds. It's most noticable on the platform, and you have to look really closely at the platform. That's why I added white lines, to make it easier to see.

The project I'm working on is meant for mobile, and it is much worse on there (which is why I am concerned)!

I never used to notice it at all on the PC, until recently. So I thought I'd ask the question to see if there's anything I can do to fix it!

If anyone has experienced this themselves, or does know how to fix it, I'd be really grateful for some advice!

Thanks again
B
18
S
4
G
2
Posts: 77
Reputation: 1,588

Post » Wed Aug 07, 2013 9:18 pm

I can't help but I can confirm that it is a little stutter so it's not just you :)
To anyone else who can help, you do have to look at where the floor disappears off the left edge of the screen very closely to notice it though.
B
6
S
2
Posts: 23
Reputation: 712

Post » Thu Aug 08, 2013 8:22 pm

@flibble,

Thanks for the confirmation, I was begining to think I was going mad   

Can anyone help me get rid of this slight stuttering on the platforms, please.

Big thanks   
B
18
S
4
G
2
Posts: 77
Reputation: 1,588

Post » Fri Aug 09, 2013 7:11 pm

Hey all,

Can anyone help me work out why I'm getting this stuttering movement on my platforms.

I'm using the auto runner example that comes with C2.

I realise the small amount of stuttering may not seem like a big deal when looking at it through a browser. But my project is for mobiles, and the stuttering is 10x worse on there.

Any help would be really appreciated.

Thanks
B
18
S
4
G
2
Posts: 77
Reputation: 1,588

Post » Sun Aug 11, 2013 3:57 pm

Hi all,

Still no luck finding a solution for this   

The stuttering makes everything look really ugly on mobiles!

Can anyone help, please?

BIG THANK YOU    unplugged2013-08-11 16:00:44
B
18
S
4
G
2
Posts: 77
Reputation: 1,588

Post » Mon Aug 19, 2013 4:24 pm

Bump

Hi all, still haven't had any luck finding a solution.

Has anyone else experienced this, or possibly found a solution to the problem.

Thanks, I'd be grateful for any help.
B
18
S
4
G
2
Posts: 77
Reputation: 1,588


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: marcoscodas and 9 guests