Enemy AI won't move

Get help using Construct 2

Post » Wed Feb 06, 2013 4:28 pm

Hey. I'm new to Construct 2, and I've run into a problem. I'm making a 2D sidescroller-platform game, and I'm trying to create the AI. However, the AI just runs in place, and I'm trying to get him to walk right and left, while staying between the two invisible blocks. Here is a screen shot of my event sheet:



goblin: The box sprite I'm trying to move

goblin_animation: The animation for the box sprite

edge: The two invisible blocks I created to stop the sprite from going off the cliff

Thanks in advance!
B
3
Posts: 6
Reputation: 287

Post » Wed Feb 06, 2013 7:34 pm

Is the goblin animation pinned to the goblin object (or any other method of making them move together)?
B
5
S
1
G
1
Posts: 12
Reputation: 899

Post » Thu Feb 07, 2013 1:47 am

Can you supply a .capx, as I think I know the issue, but need to see what you have done with the sprites themselves in relation to the behaviours
Using R238 for all examples
B
60
S
17
G
6
Posts: 363
Reputation: 9,125

Post » Thu Feb 07, 2013 3:39 pm

https://www.dropbox.com/sh/zxyfhcm3v7n02f1/Qo1FBdZCwU

There's the .capx file, thanks!
B
3
Posts: 6
Reputation: 287

Post » Thu Feb 07, 2013 3:57 pm

Nevermind, I fixed it. Thanks anyways!
B
3
Posts: 6
Reputation: 287

Post » Thu Feb 07, 2013 4:16 pm

How did you fix it? sometimes its good for others to see what went wrong and learn too :)
B
9
S
3
Posts: 148
Reputation: 1,738

Post » Fri Feb 08, 2013 3:54 pm

I put everything into one event sheet, and made sure to pin the animation to the box sprite!
B
3
Posts: 6
Reputation: 287


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Radulepy, TheRealDannyyy, Yahoo [Bot] and 6 guests