Enemy won't jump

Get help using Construct 2

Post » Fri Sep 27, 2013 3:04 am

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31617836/PlatformTutorialJumpTest.capx

Hi, I've been working on this for over 2 hours. I reviewed multiple codes I cannot seem to get this bug to jump up and down.

I thought this would do the trick, but it's still not working: http://www.scirra.com/forum/platformer-enemy-control-with-platform-behavior_topic45907_post287435.html

Thanks!
B
2
Posts: 3
Reputation: 156

Post » Fri Sep 27, 2013 5:02 am

It jumps fine for me. The W key makes the little kid jump, and arrow UP key makes the lady bug jump. Thought it seems to jump on key release, not key press.

Is that what you mean by the bug?
B
101
S
32
G
12
Posts: 1,549
Reputation: 21,993

Post » Fri Sep 27, 2013 5:08 am

Nevermind, I see what you want. Don't use the Simulate Jump, instead use vector y. Like so.

ArcadEd2013-09-27 05:08:37
B
101
S
32
G
12
Posts: 1,549
Reputation: 21,993

Post » Fri Sep 27, 2013 5:13 pm

Okay I wrote some more code on lines 18 to 20. I tried your approach and it's still not working? Am I missing something? I tried the other two, neither work.

Did I mess up the behaviors somewhere?

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31617836/PlatformTutorialJumpTest.capx

B
2
Posts: 3
Reputation: 156

Post » Sat Sep 28, 2013 12:32 am

Well in the capx you posted, the ladybugs are never coming in contact with an edgeMarker. Trying turning invisible off on them during your testing so you can see them.
B
101
S
32
G
12
Posts: 1,549
Reputation: 21,993

Post » Sat Sep 28, 2013 1:25 pm

Ah bummer. I see, I keep missing stuff. Thank you!
B
2
Posts: 3
Reputation: 156


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: draiza, the_Shit_hawk and 2 guests