Error after exporting project

Get help using Construct 2

Post » Thu Jun 28, 2012 3:26 pm

Hey there
Im working in a game and I cant figure out how to export it to a html5 game type.
Ive tried different configurations but, it doesnt mind what I do it always exports the game with an error and a black screen:



You can check the uploaded project in http://www.egoitzosa.com/dieeeeeeeeee/, and as you can see with a developer tool, it returns a "preview is undefined" error.

What have I missed?

Thanks for all your help, and sorry foy my bad English.
B
14
S
4
G
3
Posts: 106
Reputation: 4,792

Post » Thu Jun 28, 2012 3:38 pm

Isn't it related to that bug ?

If so, all should befine and fixed in the next release.
In the meantime you can probably fallback to r95.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,786

Post » Thu Jun 28, 2012 3:38 pm

It looks a hell of a lot like you're trying to run the game from your own computer, and browsers don't allow that. That's why Scierra recommends putting your exported game in your dropbox public folder. That way you can run the game from an external server (dropbox's), which is the idea of a HTML5 game anyway.

Was that it? :S

edit: many typos.Sargas2012-06-28 15:39:56
B
42
S
11
G
5
Posts: 446
Reputation: 6,417

Post » Thu Jun 28, 2012 3:54 pm

Thanks for your quick responses, but I thinks its not related with any of your given solutions:

@Kyatric: I think is not related with that bug cuz Im able to test the game in preview mode directly from Construct (Ive tested it in Chrome, Firefox and Ie, and no problem with any of them). The problem comes when I use the exporting tool.

@Sargas: No man. Ive tried uploading it to my Dropbox, and didnt work. And now, its not on my computer (see the link in my first post), its uploaded in my websites FTP.

Its curious that, if I try to open the file in my local machine (before uploading the exported version) it returns the alert that tells its not going to work properly until I upload it somewhere, so that is correct.
But after uploading it, I have no good response.

Thanks for your tips anyway :)
B
14
S
4
G
3
Posts: 106
Reputation: 4,792

Post » Thu Jun 28, 2012 4:27 pm

Looks like this bug - exporting with minify enabled is broken in r96. Problems are to be expected with beta releases - if you want to avoid bugs like this, stick to stable releases. Should be fixed in the next build anyway.
Scirra Founder
B
357
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,228

Post » Thu Jun 28, 2012 4:32 pm

Dear @Ashley
Ive read that bug before posting my problem, and allthough I think it can be related, Im not sure its the same situation.

Before posting my post, I tried exporting with the minified javascript option on, but it returns an alert telling me that I have not java installed (Im on the office, Ive it at home, of course), so Ive done all the exportings wihout that option.
B
14
S
4
G
3
Posts: 106
Reputation: 4,792

Post » Thu Jun 28, 2012 4:42 pm

It is the same bug. I don't think those preview errors are anything got to do with C2. Try clearing your error console and reload the page. You get 'cr_createRuntime is not defined'.

It happens with or without minify enabled. You can work around it by editing the html and changing cr_createRuntime to cr.createRuntime .
B
54
S
28
G
18
Posts: 1,520
Reputation: 24,990

Post » Thu Jun 28, 2012 4:48 pm

Oh, I was wrong, the bug happens whether you enable minify or not. So it was the same bug after all!
Scirra Founder
B
357
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,228

Post » Fri Jun 29, 2012 7:41 am

Oh men, yeah, seemt like its the same bug after all, allthought the @ramones "cr_createRuntime" fix didnt work for me, Im not worried as its going to be fixed in future releases.

Thanks for all your attentions and patience, and @Ashley, great work with all you are doing here.

Thanks :)

UPDATE: @ramones fix did work for Firefox at least :D. Many thx.sirLobito2012-06-29 08:01:55
B
14
S
4
G
3
Posts: 106
Reputation: 4,792


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: badmoodtaylor, Yahoo [Bot] and 11 guests