Everything went fine, then things started to crash

For questions about using Classic.

Post » Thu Dec 06, 2007 8:48 am

Hi!
Got a bit of a problem.
Working on a small top down RPG-like game, and suddenly it just crashes when I run the game.
Nothing happens, I just get a "This application have made an error ... blah blah ... notify Microsoft" message. :/

Here is the .cap file that I'm working on: http://www.mediafire.com/?2hibs15jtda
Do I need to upload the images used in it as well, or are they inside the .cap file?

Controls if you get it to run: CTRL to pick up stuff (A sword at the moment), SHIFT to use what you are currently carrying. Yellow rotating things is just placeholders for money and cannot be used (Automatically picked up if walked over)

Thankful for any help.
Edit: Might add that I'm using the 0.86.2 version.
B
2
S
1
G
5
Posts: 50
Reputation: 1,500

Post » Thu Dec 06, 2007 10:20 am

Haha awesome game, reminds me of Thor or Golden Axe Warrior!
B
3
S
2
G
5
Posts: 351
Reputation: 2,377

Post » Thu Dec 06, 2007 10:49 am

So it works for you? Strange. That version is unplayable on my computer. But congrats on getting it to run and thanks for enjoying it. :)

I added some new graphics to the maps and suddenly it works for me again. This leads me to believe that there is some nasty bugs in the sprite lists or whatever they do behind the scenes. :)
B
2
S
1
G
5
Posts: 50
Reputation: 1,500

Post » Thu Dec 06, 2007 6:31 pm

that's was pretty fun to try out!
B
2
S
2
G
5
Posts: 293
Reputation: 2,236

Post » Thu Dec 06, 2007 7:16 pm

It works for me too. And yeah, it is pretty fun. That's one big-ass sword.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Thu Dec 06, 2007 9:20 pm

Thanks for trying it out and that you liked it. :)
I wonder what caused the crashed I had with that version.
Oh well.

More to come. This is an entry I'm working on for the Retroremakes competition. I will post more versions when I have something new to show. :)
B
2
S
1
G
5
Posts: 50
Reputation: 1,500

Post » Fri Dec 07, 2007 5:27 am

Combined long eventless nightshift hours at work with some Construct usage.
Seems that the bug with the exploding EXE shows up at random intervalls. And it looks like I can get it to go away by closing down Construct and reopen it again.

So it looks like it have something to do with the EXE producing code. Buffer overflow?
B
2
S
1
G
5
Posts: 50
Reputation: 1,500

Post » Sat Dec 08, 2007 5:11 pm

I've heard someone else saying the preview sometimes crashes. Probably something dodgy going on with memory during preview. I'll review the code.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,468


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests