Executable Gets Error on Friend's Computer

For questions about using Classic.

Post » Mon Sep 26, 2011 11:13 pm

I tried to get a friend of mine to try out a game I'm working on. Since he doesn't have Construct, I sent over an executable. When he ran the game, he got this error:

Failed to load plugin C:\Documents and Settings~\Local Settings\Temp\cap16.tmp\4.csx (126)

The executable works perfectly fine for me, so I'm not sure what's causing this error. Can someone help me?
B
1
G
1
Posts: 6
Reputation: 437

Post » Tue Sep 27, 2011 1:15 am

There are probably some dll files he needs installed. When you get the error open 4.csx in a text editor and search for "csx", that should give you the actual plugin name.
B
85
S
27
G
85
Posts: 5,068
Reputation: 57,870

Post » Tue Sep 27, 2011 1:36 am

what did i tell you clocky?       ~_^lucid2011-09-27 01:39:38
Spriter Dev
B
96
S
21
G
12
Posts: 3,256
Reputation: 16,813

Post » Tue Sep 27, 2011 3:22 am

Okay, he's missing XAudio2. So he just needs the DLL to run the game? If so, what version of the DLL?
B
1
G
1
Posts: 6
Reputation: 437

Post » Tue Sep 27, 2011 4:19 am

I looked at XAudio2.csx with Dependency Walker and it needs c:\windows\system32\XAPOFX1_1.DLL. That dll is normally installed when updating directx, but putting it in the same folder as the exe should work.
B
85
S
27
G
85
Posts: 5,068
Reputation: 57,870

Post » Wed Feb 22, 2012 5:12 am

Im having the same issue, only this one is with Resource.csx.
B
6
S
1
Posts: 21
Reputation: 617

Post » Thu Feb 23, 2012 7:40 pm

You need to install the visual c++ 2008 runtime.
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=5582
B
85
S
27
G
85
Posts: 5,068
Reputation: 57,870


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests