Experimental Greenworks plugin

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Tue Aug 11, 2015 8:00 pm

Hey everyone, thanks for all the useful information in this thread. I've got a kind of weird problem where when I run my game, it start with the overlay open and the store page open.

Image

The game doesn't respond for like 15 seconds either. After that, I can interact with it and it works fine, as long as I use the --in-process-GPU fix.

Image

The problem is, even if I don't use that fix the overlay comes up when I start the game. And using the fix, it's really annoying to have to close the overlay every-time and wait for it to respond again.

Has anyone else had this issue or found a solution? Thanks!

Edit: If I run from big picture mode it disables the api entirely but also the mouse in game. Interesting
B
71
S
24
G
11
Posts: 452
Reputation: 12,350

Post » Wed Aug 12, 2015 1:34 pm

@sqiddster
Congrats on launching Airscape on Steam finally.

Looks like we're still stuck with NW10.5 for proper steam integration, right? On the older steam SDK.
B
70
S
24
G
19
Posts: 1,757
Reputation: 17,614

Post » Wed Aug 12, 2015 3:48 pm

I don't understand how no one else is having this problem. Are you guys using older versions of C2? I also have an issue where if I try to use any overlay event, the game crashes.
B
71
S
24
G
11
Posts: 452
Reputation: 12,350

Post » Thu Aug 13, 2015 5:39 pm

This is really odd. I exported an empty project to steam with the plugin and didn't have the issue. But even when I took out the plugin and put it back into my project without calling any events with it, the overlay glitch comes back. This is really crippling my project and it makes absolutely no sense.

Edit: Never mind, it happened with an empty project. Seriously can't believe I'm the only one having this issue.

Edit 2: Here's the issue: https://github.com/greenheartgames/greenworks/issues/31 As far as I know you need steam ID to use achievments, and everything else though. So for now I guess the plugin is useless. :|
B
71
S
24
G
11
Posts: 452
Reputation: 12,350

Post » Fri Aug 14, 2015 8:06 pm

Sorry, i have trouble keeping all the information of this discussion, so, it is impossible to have the overlay and steam success with the SDK 1.34?
B
19
S
4
G
2
Posts: 13
Reputation: 2,267

Post » Fri Aug 14, 2015 11:28 pm

You basically have to use NW 10.5, GreenWorks 3 (IIRC)? & the older SDK, beyond 1.3 doesn't work.

It's messed up situation.
B
70
S
24
G
19
Posts: 1,757
Reputation: 17,614

Post » Sat Aug 15, 2015 1:50 am

I can not find the old Steamworks SDK version, you have a link?
B
19
S
4
G
2
Posts: 13
Reputation: 2,267

Post » Tue Aug 18, 2015 5:28 pm

@Ashley Regarding the overlay glitched I mentioned before,

https://github.com/greenheartgames/greenworks/issues/31

The OP seems to have found a solution, "Hi, I recompiled greenworks with nw-gyp configure --target=0.12.3 and sdk134 the issue seems to have evaporate!"

Is this something we do on our end, or would that need to be done with the plugin? I can PM you a steam code to see the issue for yourself.
B
71
S
24
G
11
Posts: 452
Reputation: 12,350

Post » Sat Aug 22, 2015 7:06 pm

Tylerkitano wrote:I can not find the old Steamworks SDK version, you have a link?


I have it, I can upload it to dropbox if you like?
B
12
S
2
Posts: 110
Reputation: 1,045

Post » Sun Aug 23, 2015 7:39 am

It's good, i have found a .dll, thank you for your answer!
B
19
S
4
G
2
Posts: 13
Reputation: 2,267

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: didakcode, Stweve, ultrafop and 10 guests