Export to APK using Intel SDK (crosswalk) game sounds stop

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Dec 23, 2015 8:10 pm

EDIT: Moved this to this thread, im convinced its a c2 bug. https://www.scirra.com/forum/viewtopic.php?f=151&t=166126


Hi,

Weird issue here, I am thinking its intel SDK related, when I export my C2 game to intelSDK.

Anyway, i created a simple CAPX one button that ontouch it plays a sound. Simple.

When I create an APK using IntelSDK and install on phone it works fine, leave the app idling for say a minute and then the sounds stop. I have to force close the app and start the app again to get sounds working. Music works fine, just sounds stop.

I am using
C2 version R216
Intel SDK version 2807

Anyone having issues or had issues like this?

Thanks!


EDIT: Similiar issue to this post viewtopic.php?f=151&t=163470&p=989627&hilit=Sound+Stop#p989627

Here is my capx. http://www.filedropper.com/testapp
Last edited by Chunkyfeather on Mon Dec 28, 2015 5:19 pm, edited 2 times in total.
B
7
Posts: 13
Reputation: 310

Post » Wed Dec 23, 2015 9:28 pm

This is interesting. Remote debugging when the sounds stop working, this is what the debugger is showing. Each one was for when I clicked the button to play sound, they never actually play and each click of the button spawns another.

Look at this screenshot

Image
B
7
Posts: 13
Reputation: 310

Post » Wed Dec 23, 2015 10:37 pm

use CLI 5.1.1 or CLI 4.1.2 + media plugin (the one with intel xdk)
B
43
S
16
G
8
Posts: 783
Reputation: 8,238

Post » Thu Dec 24, 2015 6:43 am

matrixreal wrote:use CLI 5.1.1 or CLI 4.1.2 + media plugin (the one with intel xdk)


Hi thanks for the reply, I am a little confused by this as the issue even occurs before I have built the app using intel sdk, when I run the app on my phone through C2 preview on device, I get the same issue, so I dont think its related to IntelSDK anymore?

But I am using CLI 5.1.1 when I build my app. Do I have to specifically add the plugin to my build?

Are you referring to this plugin?

Image
B
7
Posts: 13
Reputation: 310

Post » Thu Dec 24, 2015 7:10 am

no
core plugin then media
B
43
S
16
G
8
Posts: 783
Reputation: 8,238

Post » Thu Dec 24, 2015 7:20 am

Hey i was having the the same problem too sound work only for about a minute then stop completely on my phone it work ok in construct 2 but after intel xdk spit it out seem like it eat my game sound lol...
anyway what i did to fix it was to change CLI 5.1.1 to CLI 4.1.2 on puff sound works perfect. I read intel fix 5.1.1 was to fix sound issue but no bug still in it... now check out to game now and hear for yourself Word Search DLP https://play.google.com/store/apps/deta ... dsearchdlp

edit
i was using r216 first then i try r219 with CLI 4.1.2 so this should solve sound prob
Image
B
33
S
10
G
2
Posts: 305
Reputation: 3,550

Post » Thu Dec 24, 2015 7:43 am

matrixreal wrote:no
core plugin then media


Will try, but problem happens even on chrome on browser through C2 Preview / Debugging.
B
7
Posts: 13
Reputation: 310

Post » Thu Dec 24, 2015 7:48 am

wizdigitech wrote:Hey i was having the the same problem too sound work only for about a minute then stop completely on my phone it work ok in construct 2 but after intel xdk spit it out seem like it eat my game sound lol...
anyway what i did to fix it was to change CLI 5.1.1 to CLI 4.1.2 on puff sound works perfect. I read intel fix 5.1.1 was to fix sound issue but no bug still in it... now check out to game now and hear for yourself Word Search DLP https://play.google.com/store/apps/deta ... dsearchdlp

edit
i was using r216 first then i try r219 with CLI 4.1.2 so this should solve sound prob



Thanks, will give that a whirl, but I think its a C2 bug to be honest. I have "hijacked" this bug thread. https://www.scirra.com/forum/sound-lost-if-game-screen-sleep-or-switching-apps-on-android_t163470
B
7
Posts: 13
Reputation: 310


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: gianghl1983, repkino and 7 guests