Exported project to html5 - loading bar problem.

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Fri Nov 07, 2014 8:39 am

Problem Description
Exported project to HTML5 (standard export without manify) not complete downloading when run in browsers. I use default loading bar with loading icon. HTML5 bar switch to red and stop at around 95%. My project have aroud 50 pictures (500kB), 40MB momery use. I use big images (project is HD).

Eny tips how to solve it? All pervious projects works without problem!
Preview work without problems.

Thanks!

Affected Browsers
  • Chrome: YES
  • FireFox: YES
  • Opera: YES
  • Internet Explorer: not support multiplayer plugin

Operating System and Service Pack
Win 7, SP2

Construct 2 Version ID
r.184
B
4
S
1
Posts: 56
Reputation: 462

Post » Fri Nov 07, 2014 9:05 am

Unless you attach a .capx with instructions, Ashley will more than likely just close this as he has no way of reproducing the error.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
131
S
29
G
81
Posts: 5,328
Reputation: 56,630

Post » Fri Nov 07, 2014 9:19 am

I will not upload .capx!

If someone face with this problem, just tell me and I will try it. Should I search for the problem inside project?
B
4
S
1
Posts: 56
Reputation: 462

Post » Fri Nov 07, 2014 10:11 am

I scan all the layouts again, action by action and not find any problems. Preview work good without any problems too. Any tips?
B
4
S
1
Posts: 56
Reputation: 462

Post » Fri Nov 07, 2014 10:41 am

Hmm I must have corrupted Construct 2 because I delete almost all Layouts and leave just first two. After export preload stop at 97% (red loading bar). I will reinstall it for sure.
B
4
S
1
Posts: 56
Reputation: 462

Post » Fri Nov 07, 2014 2:23 pm

If the loading bar turns red, an error occurred loading one of the images and the browser error console (ctrl+shift+j) will have more information. Commonly this is just because you forgot to upload one of the images and does not mean it's a C2 bug. What does the browser console say and can you link us to the uploaded demo that is not working?
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,248
Reputation: 192,238

Post » Sun Nov 09, 2014 5:45 pm

Got the same problem a few minutes ago, I fixed it because one of my sprites contained "special characters" (german "ü").. changing "ü" to "ue" fixed it... I already had though about getting an error with using those chars, but Construct2 accepted them, so I tryed it :D
B
24
S
14
G
9
Posts: 118
Reputation: 6,794

Post » Mon Nov 10, 2014 6:37 am

Ashley wrote:If the loading bar turns red, an error occurred loading one of the images and the browser error console (ctrl+shift+j) will have more information. Commonly this is just because you forgot to upload one of the images and does not mean it's a C2 bug. What does the browser console say and can you link us to the uploaded demo that is not working?


You are right. Pictures not load correctly because of "not allowed" characters in name. Maybe not supported characters should be restricted in C2 because of this.

BTW. Why sometimes is fast movement not smooth even with 60fps? If you create "hockey" arena and small ball inside (walls have Solid behaviour) with Bullet behaviour - for example speed to 1000. Smooth of movement change (not speed) and it looks bad. Debug and FPS not show anything wrong. Is it normal? Tested in Chrome, Opera, Firefox.

AND WHY you remove some sections from manual? I have older one with Multiplayer etc. New one have missing them - only Websocket is there. Why?

And Send to Peer work only as Host. If you are Peer and want send message directly to another Peer, message not arrive. Only from Host.
B
4
S
1
Posts: 56
Reputation: 462

Post » Mon Nov 10, 2014 8:33 am

This section is for Bugs in C2 and it's been proven there isn't a bug here.

The rest of your questions should be asked in the How Do I section.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
131
S
29
G
81
Posts: 5,328
Reputation: 56,630

Post » Mon Nov 10, 2014 2:56 pm

Closing as not a bug. Also note: Construct 2 supports unicode, but some servers may not, so it may be a server problem instead of a C2 problem if some special characters don't work. I can't comment on anything else you raised, in particular we have not removed anything from the manual for a long time, I'm not sure where you're getting all that from.
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,248
Reputation: 192,238

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests