Extremely annoying audio bug

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Mar 01, 2014 7:19 pm

I spent the last hour narrowing down this bug... extremely annoying.

Problem Description
Audio files over 3 minutes in size delay the sound effects from playing

Attach a Capx
http://mail.acibrands.com/1.capx

Description of Capx
I've made the CAPX pretty self explanitory.... essentially you run it, and it'll tell you exactly how to re-produce.

Steps to Reproduce Bug
  • On startup, play an audio file that's over 3 minutes in length in a loop.
  • While playing, attempt to play a sound effect... the sound effects won't play*

    *- They eventually play, once you wait the delay period. The delay period varies depending on how far past 3:00 you go. if the length is 3:05, you'll wait 5 seconds... etc. In my demo, I have a 3:30 length music file... so it'll delay for 30 seconds.

Observed Result
No sound effects play.

Expected Result
Sound effects should play.

Construct 2 Version ID
r163
B
47
S
15
G
3
Posts: 201
Reputation: 4,625

Post » Thu Mar 06, 2014 1:54 am

Can someone please acknowledge that I'm not losing my mind? Is everyone out there really only using less than 3 minutes for music in their game in a loop? That seems extremely short to me... perhaps I'm wrong?
B
47
S
15
G
3
Posts: 201
Reputation: 4,625

Post » Thu Mar 06, 2014 8:20 am

I know it's annoying.

But if you add a system.on.layout.start > play.sound.squish it fixes the issue.

Hope this helps :)
B
10
S
2
G
1
Posts: 92
Reputation: 926

Post » Thu Mar 06, 2014 8:31 pm

@Nitro187 And regardless of what any of us here say, there is a very real chance that you are losing, or may have already lost your mind :)
B
49
S
12
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,603

Post » Fri Mar 07, 2014 4:17 pm

tomsstudio wrote:I know it's annoying.

But if you add a system.on.layout.start > play.sound.squish it fixes the issue.

Hope this helps :)


I'll give it a shot... thanks. :) Hopefully this gets fixed soon!
B
47
S
15
G
3
Posts: 201
Reputation: 4,625

Post » Fri Mar 07, 2014 4:17 pm

BluePhaze wrote:@Nitro187 And regardless of what any of us here say, there is a very real chance that you are losing, or may have already lost your mind :)


hardy har har. ;)
B
47
S
15
G
3
Posts: 201
Reputation: 4,625

Post » Fri Mar 07, 2014 5:11 pm

Can't reproduce in Firefox, looks like a Chrome specific issue. You might want to report it to Google. Also this sounds like a previous report we had where it doesn't occur after export, it's only a preview-time limitation.
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,543
Reputation: 195,430


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests