Fade out transparent object (behaviour Issue)

Get help using Construct 2

Post » Thu Jul 11, 2013 3:00 pm

I'm using the fade behaviour to have an already transparent object fade in when created, and again fade out when it's to be destroyed. When I want it to fade in, it hits the transparency point and stays there... great! When It's deleted though, it shoots up to 100% transparency and then fades out.

CAPX

What am I doing wrong? Is this behaviour meant to work like this? I don't see how that's a useful feature.

*Also, side note, is anyone else experiencing issues with the forum? Nearly every time I try to post now I find it's timed me out. I'm not that slow a typist!
@bearboxmedia
www.bearboxmedia.com

Nintendo Wii U Developer using Construct 2
B
79
S
12
G
6
Posts: 961
Reputation: 10,217

Post » Thu Jul 11, 2013 3:12 pm

Set active at start to no and just add a restart fade for the fade in action after the create object action and your done..
LittleStain2013-07-11 15:13:48
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Thu Jul 11, 2013 3:50 pm

Thanks @LittleStrain

It works, but why do I need to add an extra step (I know it's only one)? What's the reason for it jumping up to 100% opacity?

Is there ever a time that you'll want it to go to 100% opacity first?
@bearboxmedia
www.bearboxmedia.com

Nintendo Wii U Developer using Construct 2
B
79
S
12
G
6
Posts: 961
Reputation: 10,217


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: mekonbekon, PreacH, tetuan, Yahoo [Bot] and 7 guests