Families - Instance Variable Events - Boolean not listed

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Nov 15, 2014 3:23 pm

Hi guys. I'm a Construct 2 noob (with a paid licence) but I have carefully read your notes on bug reporting and followed the instructions fully. Thanks for all your great work.

Problem Description
I set up a family with three instance variables: 1 Boolean, 1 Number and 1 Text. Then I add an event based on this family and choose Compare instance variable. A window appears titled "Parameters for Family1: Compare instance variable" and the first drop down box lets me choose an instance variable. The options only include the Number and Text variables but NOT the Boolean.

Attach a Capx
Simple Capx uploaded containing JUST this problem

Description of Capx
Layout 1: Contains one Sprite object which has been added to "Family1"
Event sheet 1: Contains one event based on comparing instance variables for Family1

Steps to Reproduce Bug
  • Step 1 Open Capx
  • Step 2 Go to Event sheet 1
  • Step 3 Double click on the (only) event
  • Step 4 Click the first drop down list (Instance variable)
  • Step 5 Notice that the list only contains the Number and Text options, but NOT the Boolean
  • Step 6 On Project bar, click on Family1 and look in the Properties bar to confirm that all three instance variables are listed for the family (i.e. not just for the single object)

Observed Result
The Boolean instance variable is not listed as an option

Expected Result
I expected to see all three Family1 instance variables listed: Boolean, Number and Text

Affected Browsers
  • N.B. This problem occurs within the software rather than in a browser
  • Chrome: (NO)
  • FireFox: (NO)
  • Internet Explorer: (NO)

Operating System and Service Pack
Windows Vista Home Premium 32-bit

Construct 2 Version ID
Release 184 (32-bit) 15:40:53 on Oct 9 2014
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image
B
9
S
3
G
1
Posts: 346
Reputation: 1,560

Post » Sat Nov 15, 2014 6:16 pm

There's a separate condition for booleans. "Compare instance variable" is for text and numbers and "Is boolean instance variable set" for booleans.
B
55
S
29
G
19
Posts: 1,520
Reputation: 25,650

Post » Sat Nov 15, 2014 7:49 pm

Thanks ramones - I should have seen that!
Image
B
9
S
3
G
1
Posts: 346
Reputation: 1,560

Post » Thu Nov 20, 2014 3:57 pm

Closing as not a bug
Scirra Founder
B
397
S
236
G
88
Posts: 24,420
Reputation: 194,549

Post » Thu Nov 20, 2014 6:17 pm

@Ashley Thanks, I wasn't sure if that was something I could just do by myself.
Image
B
9
S
3
G
1
Posts: 346
Reputation: 1,560


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests